Brente mandler
Enkel og god oppskrift på brente mandler. Brente mandler på glass er også en kjempefin julegave og vertinnegave.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2022/nov-des/brente-mandler-2.jpg?ref=7752494B21)
Dette er en enkel og god oppskrift på brente mandler. Brente mandler på glass er også en kjempefin julegave og vertinnegave.
1 krukke / Glutenfri / Vegetar / 20 min
INGREDIENSER:
- 100 g sukker
- 0.5 dl vann
- 200 g mandler
- 1 ss smør
- 1 ts salt
FREMGANGSMÅTE:
- Rør sammen sukker og vann i en stekepanne og ha i mandler.
- Kok på middels varme og rør hele tiden. Sukkeret kommer etterhvert til å bli helt tørt og krystallisert. Når det er blitt det, har du i smør og salt og steker det litt til så noe av sukkeret karamelliseres. Stopp gjerne før alt sukkeret er smeltet. Brente mandler er best når alt sukkeret ikke er smeltet.
- Fordel mandlene utover et stekebrett med bakepapir og avkjøl dem helt før du har dem over på glass eller en annen beholder.