Pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter
Hva med å prøve en ny vri på årets pinnekjøtt? Her er oppskrift og fremgangsmåte for pinnekjøtt med en liten twist av urter og hvitvin.
Hva med å prøve en ny vri på årets pinnekjøtt? Her er oppskrift og fremgangsmåte for pinnekjøtt med en liten twist av urter og hvitvin.
24-36 timer / Glutenfri / 4 personer
INGREDIENSER:
KJØTT:
- 2 kg urøkt pinnekjøtt
- Mandelpoteter
- 50/50 hvitvin/vann
- 4 kvaster rosmarin
- 4 kvaster timian
- 1 hel hvitløk
ROTMOS:
- 650 g kålrabi
- 2 gulrøtter
- 2 ss smør
- 0.5 dl kremfløte
- Salt
FREMGANGSMÅTE:
PINNEKJØTT:
- Legg pinnekjøttet i en stor gryte og fyll på med kaldt/lunkent vann 24-36 timer før du skal trekke det. Vi vannet det ut i 36 timer. Du trenger ikke bytte vann underveis. La gryten stå i romtemperatur.
- Hell av vannet og fordel mandelpoteter på bunnen av en stor gryte.
- Fyll opp med en blanding av 50/50 hvitvin og vann så væsken akkurat dekker potetene.
- Kutt en hel hvitløk i to og legg sammen med urtene.
- Legg så i pinnekjøttet og ha på lokk. Sett gryten på platen og kok opp. Skru så ned temperaturen og la pinnekjøttet trekke (ca. 80-95 grader) i ca. 3 timer eller til kjøttet løsner fra bena.
ROTMOS:
- Skrell og kutt kålrabi og gulrøtter i terninger. Kok dem møre.
- Hell av vannet og ha i smør og kremfløte. Bruk en stavmikser til å lage en mos av grønnsakene. Smak til med salt. Du kan også ha i litt av kraften fra pinnekjøttet i rotmosen for ekstra smak.
TIPS: Har du rester av pinnekjøttet og lurer på hva du kan bruke det til? Prøv denne oppskriften på pinnekjøttrester med potetmos og créme frâiche.