Pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter

    Hva med å prøve en ny vri på årets pinnekjøtt? Her er oppskrift og fremgangsmåte for pinnekjøtt med en liten twist av urter og hvitvin.

    Pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter

    Hva med å prøve en ny vri på årets pinnekjøtt? Her er oppskrift og fremgangsmåte for pinnekjøtt med en liten twist av urter og hvitvin.

    24-36 timer / Glutenfri / 4 personer

    INGREDIENSER:

    KJØTT:                                                    

    • 2 kg urøkt pinnekjøtt                         
    • Mandelpoteter
    • 50/50 hvitvin/vann
    • 4 kvaster rosmarin
    • 4 kvaster timian
    • 1 hel hvitløk

      ROTMOS:

    • 650 g kålrabi
    • 2 gulrøtter
    • 2 ss smør
    • 0.5 dl kremfløte
    • Salt

    FREMGANGSMÅTE:

    PINNEKJØTT:

    1. Legg pinnekjøttet i en stor gryte og fyll på med kaldt/lunkent vann 24-36 timer før du skal trekke det. Vi vannet det ut i 36 timer. Du trenger ikke bytte vann underveis. La gryten stå i romtemperatur.
    2. Hell av vannet og fordel mandelpoteter på bunnen av en stor gryte.
    3. Fyll opp med en blanding av 50/50 hvitvin og vann så væsken akkurat dekker potetene.
    4. Kutt en hel hvitløk i to og legg sammen med urtene.
    5. Legg så i pinnekjøttet og ha på lokk. Sett gryten på platen og kok opp. Skru så ned temperaturen og la pinnekjøttet trekke (ca. 80-95 grader) i ca. 3 timer eller til kjøttet løsner fra bena.

    ROTMOS:

    1. Skrell og kutt kålrabi og gulrøtter i terninger. Kok dem møre.
    2. Hell av vannet og ha i smør og kremfløte. Bruk en stavmikser til å lage en mos av grønnsakene. Smak til med salt. Du kan også ha i litt av kraften fra pinnekjøttet i rotmosen for ekstra smak.

    TIPS: Har du rester av pinnekjøttet og lurer på hva du kan bruke det til? Prøv denne oppskriften på pinnekjøttrester med potetmos og créme frâiche.