Riskrem med kjekssmuler og karamell
Du kommer til å elske riskrem med salt karamellsaus og kjekssmuler. Kanskje du skal prøve denne desserten på julaften?
Riskrem er ganske så tradisjonelt, men du kan fint endre litt på det tradisjonene. Du kommer ganske sikkert til å elske riskrem med salt karamellsaus og kjekssmuler. Kanskje du skal prøve denne desserten på julaften i år?
6 personer
Glutenfri hvis du bruker glutenfrie kjeks
45 minutter
Ingredienser:
- 100 g digestivekjeks
- 50 g smør
Riskrem:
- 6 dl kremfløte
- 50 g sukker
- 600-700 g ferdigkokt risengrynsgrøt
Karamellsaus:
- 200 g sukker
- 5 ss vann
- 100 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1-1.5 ts salt
Kjekssmuler med brunet smør:
- Knus kjeksen i en liten blender eller bruk en kjevle til å knuse kjeksene til fine smuler.
- Smelt smøret i en kjele, bruk medium varme. Når smøret har smeltet, kan du starte å piske i smøret mens det bruner seg. Pass på så smøret ikke brenner seg, det skal kun bli nøttebrunt.
- Bland kjekssmulene sammen med smøret.
Riskrem:
- Pisk kremfløte og sukker til en myk krem. Rør inn så mye risengrynsgrøt du ønsker.
Karamell:
- Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en dyp gyllen farge.
- Trekk kjelen av platen og rør inn smør og kremfløte.
- Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellen i 3 minutter.
- Avkjøl karamellen.
- Rør halvparten av karamellen inn i riskremen og server resten av karamellsausen ved siden av.
Server riskremen med kjekssmuler og karamellsaus.