Riskrem med kjekssmuler og karamell
Du kommer til å elske riskrem med salt karamellsaus og kjekssmuler. Kanskje du skal prøve denne desserten på julaften?
![Riskrem med kjekssmuler og karamell](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=768,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/idagran_desember_riskrem.jpg?ref=31CE364D97)
Riskrem er ganske så tradisjonelt, men du kan fint endre litt på det tradisjonene. Du kommer ganske sikkert til å elske riskrem med salt karamellsaus og kjekssmuler. Kanskje du skal prøve denne desserten på julaften i år?
6 personer
Glutenfri hvis du bruker glutenfrie kjeks
45 minutter
Ingredienser:
- 100 g digestivekjeks
- 50 g smør
Riskrem:
- 6 dl kremfløte
- 50 g sukker
- 600-700 g ferdigkokt risengrynsgrøt
Karamellsaus:
- 200 g sukker
- 5 ss vann
- 100 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1-1.5 ts salt
Kjekssmuler med brunet smør:
- Knus kjeksen i en liten blender eller bruk en kjevle til å knuse kjeksene til fine smuler.
- Smelt smøret i en kjele, bruk medium varme. Når smøret har smeltet, kan du starte å piske i smøret mens det bruner seg. Pass på så smøret ikke brenner seg, det skal kun bli nøttebrunt.
- Bland kjekssmulene sammen med smøret.
Riskrem:
- Pisk kremfløte og sukker til en myk krem. Rør inn så mye risengrynsgrøt du ønsker.
Karamell:
- Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en dyp gyllen farge.
- Trekk kjelen av platen og rør inn smør og kremfløte.
- Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellen i 3 minutter.
- Avkjøl karamellen.
- Rør halvparten av karamellen inn i riskremen og server resten av karamellsausen ved siden av.
Server riskremen med kjekssmuler og karamellsaus.