Trukket skrei med soltørket tomat og knuste poteter

    Trukket skrei med soltørket tomat og knuste poteter er en rask og smakfull middag hele familien vil elske. Den møre fisken kombineres med sprø poteter og kremet rotgrønnsakspuré, og toppes med soltørket tomat og frisk persille. Enkel, sunn og full av smak – perfekt for en travel hverdag!

    Trukket skrei med soltørket tomat og knuste poteter

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 600 g småpoteter
    • 1 pakke COOP rustikke rotgrønnsaker  
    • 1 ss smør
    • ¼-½ dl matfløte
    • 600 g skreifilet m/skinn
    • 1 sitron, i båter
    • 2 ss olivenolje
    • 4 ss soltørket tomat, finhakket 
    • 2 ss kruspersille, finhakket
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Kok potetene i 10-15 min. Hell av vannet, og legg potetene på et stekebrett med bakepapir. Knus dem med baksiden av en sleiv eller skje. Drypp over olivenolje, krydre med salt og pepper, og stek i ovnen i 8-10 min til gylne og sprø. Topp med persille. 
    2. Kok rotgrønnsakene i lettsaltet vann i 8–10 min til møre. Hell av vannet, og mos grønnsakene, smør og matfløte med en stavmikser til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
    3. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Skru ned varmen til vannet småkoker, og legg skreifiletene forsiktig i vannet. La trekke i 6–8 min til fisken flaker seg lett.
    4. Server skreien med soltørket tomat, rotgrønnsakpuré, knuste poteter og sitronbåter. 

    La barna bygge sitt eget fat ved å plassere potetbåtene, puréen og fisken separat.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!