Svinekoteletter med potetbåter, bernaisesaus og grønne bønner

    Svinekoteletter med potetbåter, bearnaisesaus og grønne bønner er en enkel og smakfull middag som passer perfekt til hverdagen. De saftige kotelettene serveres med sprø potetbåter, kremet bearnaisesaus og friske bønner – en rett som både er rask å lage og garantert vil falle i smak hos både store og små!

    Svinekoteletter med potetbåter, bernaisesaus og grønne bønner

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 4 Gilde svinekoteletter
    • 600 g poteter, i båter
    • 200 g aspargesbønner (ferske eller frosne)
    • 2 ss olivenolje
    • 1 pose TORO bearnaisesaus 
    • 2 ss olivenolje
    • 1 ss eplesidereddik
    • 1 ts Dijon-sennep
    • 1 ts honning
    • 1 pose Middelhavsalat
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i 25–30 min, til potetene gylne.
    2. Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i 3–4 min, eller til de er møre, men fortsatt sprø.
    3. Krydre svinekotelettene med salt og pepper. Stek dem i en varm panne med litt olje i 3–4 min på hver side, til de er gjennomstekte.
    4. Lag bearnaisesausen etter anvisning på pakken.
    5. Lag sennepsvinaigretten ved å piske sammen olivenolje, eplesidereddik, Dijon-sennep, honning, salt og pepper. Vend den grønne salaten forsiktig inn i dressingen like før servering.
    6. Server svinekotelettene med potetbåter, ovnsbakte grønnsaker, aspargesbønner, bearnaisesaus og grønn salat.

    Du kan tilsette nøtter eller frø i salaten for ekstra krønsj!

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!