Enchiladas med kylling og svarte bønner

    Enchiladas med kylling og svarte bønner er en spennende og god middag for både store og små! Kylling, bønner og tomater krydres, rulles i myke tortillalefser og toppes med smeltet ost. Server med frisk avokado, koriander og lime for en ekstra frisk touch. En rett som både er lett å lage og smakfull!

    Enchiladas med kylling og svarte bønner

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 1 løk, finhakket
    • 1 hvitløksfedd, finhakket
    • 1 ss olje
    • 400 g COOP kyllingfilet i biter 
    • 1 boks hermetiske svarte bønner, skylte og avrent
    • 1 boks hakkede tomater 
    • 1 pose Enchilada Spice Mix
    • 8 tortillalefser
    • 150 g revet ost
    • 1 avokado
    • 1 ts chiliflakes 
    • Fersk koriander
    • 2 vårløk, i skiver
    • 1 lime, i båter

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Varm olje i en stor stekepanne. Stek løk og hvitløk i ca. 3 min. Tilsett kyllingbitene og stek til gjennomstekte, ca. 6–8 min.
    3. Tilsett svarte bønner, hakkede tomater og Enchilada Spice Mix. La det småkoke i 5 min.
    4. Fordel kyllingblandingen på tortillalefsene, rull dem sammen, og legg dem med skjøten ned i en ildfast form. Strø over revet ost.
    5. Stek i ovnen i 10–12 min, til osten er gyllen.
    6. Server med avokadoskiver, et dryss koriander, vårløk og chiliflakes på toppen. Ha limebåter ved siden av.

    For en barnevennlig variant, dropp chiliflakes og reduser kryddermengden. Server med en frisk salat eller guacamole for ekstra tilbehør. Det passer også med ris til denne retten!

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!