Svinekam med kremet pastasaus og brokkoli
Svinekam med kremet pastasaus og brokkoli er en smakfull og velsmakende middag som kombinerer saftig svinekjøtt med en myk, kremet spinatsaus. En middag som er rask å lage og som passer perfekt for hele familien!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 300 g penne, gjerne fullkorn
- 600 g COOP svinekam uten ben, i terninger
- 2 ss smør
- 1 sjalottløk, finhakket
- 150-200 g fersk spinat
- 3 dl matfløte
- 1 ts grønnsaksbuljongpulver
- 1 brokkoli, i små buketter
- 2 ss revet parmesan
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet og sett til side.
- Krydre svinekammen med salt og pepper. Stek terningene i en varm panne med litt olje i 7-8 min, til de er gylne og gjennomvarme.
- Varm smør i en kjele, og stek sjalottløken i 2 min. Tilsett spinaten, og stek det sammen i 1-2 minutter. Tilsett matfløte og grønnsaksbuljong, og la det småkoke i 2–3 min. Bruk en stavmikser til å lage en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
- Kok brokkolibuketter i lettsaltet vann i 3–4 min til møre, men fortsatt sprø.
- Bland pastaen med den kremede spinatsausen, og server sammen med svinekammen i skiver og brokkoli. Topp med revet parmesan.
Server sausen ved siden av dersom barna foretrekker "tørr" pasta.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!