Teriyaki-laks med stekte grønnsaker og ris

    En rask og sunn middag hele familien vil elske! Teriyaki-laks med saftige grønnsaker og ris lages på kun 25 minutter. Den smakfulle teriyakisausen gir laksen en nydelig asiatisk vri, mens de stekte grønnsakene sørger for en fargerik og næringsrik tallerken.

    Teriyaki-laks med stekte grønnsaker og ris

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 25 min! 

    INGREDIENSER:

    • 2 dl ris
    • 500 g COOP laksefilet
    • 1 pk teriyakisaus
    • 2 ss olivenolje
    • 1 brokkoli, i små buketter
    • 1 rød paprika, i strimler
    • 200 g sukkererter
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Kok ris som anvist på pakken.
    3. Legg laksefiletene i en ildfast form, pensle med teriyakisaus, og stek i ovnen i 12–15 min.
    4. Varm olivenolje i en stor stekepanne og stek brokkoli, paprika og sukkererter på høy varme i 4–5 min.
    5. Krydre med salt og pepper.
    6. Server laksen med ris, stekte grønnsaker og resten av teriyakisausen. 

    Server teriyakisausen som dipp ved siden av for barna, dersom de foretrekker mildere smak. Topp laksen med sesamfrø for mer krønsj!

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!