Kjøttpølser med ovnsbakte grønnsaker og potetmos

    Enkel og smakfull middag for hele familien, klar på 30 minutter! Kjøttpølser serveres med gyldne ovnsbakte grønnsaker og silkemyk potetmos. Perfekt til hverdags når middagen skal være både rask og god!

    Kjøttpølser med ovnsbakte grønnsaker og potetmos

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    PS! Du kan kjøpe ferdiglaget potetmos for å spare tid. 

    • 1 squash, i skiver
    • 1 gul paprika, i strimler
    • 2 gulrøtter, i staver
    • 2 ss olivenolje
    • 600 g poteter
    • 1 ss smør
    • 1 dl melk
    • 900 g Gilde kjøttpølser
    • Ketchup
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Legg squash, paprika og gulrøtter på et stekebrett med bakepapir.
    3. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper.
    4. Stek grønnsakene i ovnen i 20 min.
    5. Skjær potetene i små biter og kok dem møre i lettsaltet vann, ca. 10–12 min.
    6. Hell av vannet og mos potetene med smør og melk til en jevn potetmos.
    7. Smak til med salt og pepper.
    8. Del pølsene på langs, og deretter i to biter. Stek eller varm kjøttpølsene i en panne med litt olivenolje, og server dem med potetmos, ovnsbakte grønnsaker og ketchup. 

    Dersom det blir rester av pølsene, spis dem til lunsj dagen etter eller send med i matpakken!

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!