Svinekoteletter med tzatziki, couscous og pitabrød
Saftige, krydrede svinekoteletter med hjemmelaget tzatziki, fargerik couscous og varme pitabrød – en frisk, enkel og sommerlig middag som passer for både store og små!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 1 pk Coop svinekoteletter
- 1 ss olivenolje
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts paprikapulver
Tzatziki:
- 1 agurk, revet
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss sitronsaft
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
Couscous:
- 3 dl couscous
- 3 ½ dl kokende vann
- ½ ts salt
- 1 ss olivenolje
- ½ rød paprika, i små terninger
- ½ gul paprika, i små terninger
- 2 vårløk, finsnittet
- 1 neve frisk persille, hakket
Tilbehør:
- 4-6 pitabrød
- 1 ss olivenolje
FREMGANGSMÅTE:
- Krydre svinekotelettene med salt, pepper, oregano og paprikapulver. Pensle med olivenolje og la dem marinere mens du forbereder tilbehøret.
- Riv agurken og klem ut væsken. Bland den med gresk yoghurt, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper. Sett tzatzikien kaldt frem til servering.
- Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend inn paprika, vårløk og persille i den ferdige couscousen.
- Stek eller grill svinekotelettene på middels varme i 4-5 min per side, til de er gjennomstekte.
- Pensle pitabrødene med litt olivenolje og varm dem i ovnen eller en tørr stekepanne i 2-3 min.
- Server svinekotelettene med couscous, tzatziki og pitabrød.
Ønsker du mer grønnsaker, kan du tilsette cherrytomater eller agurkskiver i couscousen. Det er også godt med friskt urter som basilikum og mynte i couscousen.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!