Svinekoteletter med tzatziki, couscous og pitabrød

    Saftige, krydrede svinekoteletter med hjemmelaget tzatziki, fargerik couscous og varme pitabrød – en frisk, enkel og sommerlig middag som passer for både store og små!

    Svinekoteletter med tzatziki, couscous og pitabrød

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 1 pk Coop svinekoteletter
    • 1 ss olivenolje
    • 1 ts salt
    • ½ ts pepper
    • 1 ts tørket oregano
    • 1 ts paprikapulver
     
    Tzatziki:
    • 1 agurk, revet
    • 2 dl gresk yoghurt
    • 1 fedd hvitløk, finhakket
    • 1 ss sitronsaft
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper

    Couscous:
    • 3 dl couscous
    • 3 ½ dl kokende vann
    • ½ ts salt
    • 1 ss olivenolje
    • ½ rød paprika, i små terninger
    • ½ gul paprika, i små terninger
    • 2 vårløk, finsnittet
    • 1 neve frisk persille, hakket
     
    Tilbehør:
    • 4-6 pitabrød
    • 1 ss olivenolje

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Krydre svinekotelettene med salt, pepper, oregano og paprikapulver. Pensle med olivenolje og la dem marinere mens du forbereder tilbehøret.
    2. Riv agurken og klem ut væsken. Bland den med gresk yoghurt, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper. Sett tzatzikien kaldt frem til servering.
    3. Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend inn paprika, vårløk og persille i den ferdige couscousen.
    4. Stek eller grill svinekotelettene på middels varme i 4-5 min per side, til de er gjennomstekte.
    5. Pensle pitabrødene med litt olivenolje og varm dem i ovnen eller en tørr stekepanne i 2-3 min.
    6. Server svinekotelettene med couscous, tzatziki og pitabrød.
     

    Ønsker du mer grønnsaker, kan du tilsette cherrytomater eller agurkskiver i couscousen. Det er også godt med friskt urter som basilikum og mynte i couscousen.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!