Svinekoteletter med røstipoteter og eplechutney
Møre svinekoteletter med sprø røstipoteter, søt eplechutney og krydret blomkål – en smakfull middagsrett som kombinerer det beste av søtt, salt og krydret. En enkel og god hverdagsmiddag!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
Frys ned svinekotelettene du ikke bruker. Husk å merke med dato og hva det er.
INGREDIENSER:
- 1 pk fryste røstipoteter
- 1 rødt eple, i terninger
- ½ rødløk, finhakket
- 1 ss eplesidereddik
- 1 ss honning
- ½ ts salt
- 1 blomkålhode, delt i små buketter
- 1 ss olivenolje
- 2 ts karripulver
- ½ ts salt
- 4-6 Gilde svinekoteletter
- 2 ss honning
- 1 ss soyasaus
- 1 ss frisk rosmarin, finhakket
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 1 pk Toro sjysaus
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 225 °C. Legg røstipotetene på et stekebrett og stek i ovnen som anvist på pakken.
- Ha eple, rødløk, eplesidereddik, honning og salt i en kjele. Kok på middels til lav varme frem til servering. Mos det lett med en sleiv.
- Vend blomkålbukettene i olivenolje, karri og salt. Legg dem på et stekebrett og bak i ovnen i 15 min til lett karamellisert.
- Bland honning, soyasaus, rosmarin, salt og pepper. Gni inn kotelettene med marinaden.
- Stek kotelettene i en panne på middels varme i 4-5 min per side til gylne og gjennomstekte. Pass på, både honning og soya brenner seg lett.
- Tilbered sausen som anvist på pakken.
- Server kotelettene med eplechutney, sprø røstipoteter, ovnsbakt blomkål og sjysaus.
Dropp rosmarin i marinaden hvis barna ikke liker det.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!