Sprøpanert flyndre med lun potetsalat
Sprø fisk, lune poteter og en frisk sennepsdressing – en perfekt kombinasjon av smaker! Denne enkle retten er både rask å lage og full av gode smaker som passer hele familien.

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 600 g småpoteter, delt i to
- ½ ts salt
- 1 pk grønne bønner
- 1 pk sukkererter, delt i to
- 600 g Domstein panert flyndre
- 1 ss smør
- 2 vårløk, finsnittet
- 1 ss kapers
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss olivenolje
- 1 beger cherrytomater, delt i to
Sennepsdressing:
- 4 ss lettrømme
- 2 ts grov sennep
- ½ ts honning
- ½ ts salt
FREMGANGSMÅTE:
- Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 12 min.
- Kok opp vann i en annen kjele, og forvell grønne bønner og sukkererter i 2 min. Sil av vannet.
- Stek flyndren sprø i panne med smør i 3 min på hver side.
- Bland de varme potetene med vårløk, kapers, sitronsaft og olivenolje.
- Rør sammen rømme, sennep, honning og salt til dressing.
- Server fisken med lun potetsalat, grønne bønner, sukkerter, tomater og dressing.
For en mildere dressing kan du bruke litt mer rømme og mindre sennep. Du kan også servere kapers ved siden av. Grønne bønner kan byttes ut med gulrotstaver om barna liker det bedre.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!