Asiatiske kyllingkjøttboller med nudler og sprø grønnsaker
Saftige kyllingkjøttboller, smakfulle nudler og sprø grønnsaker – denne asiatiske retten byr på herlige kontraster og en perfekt balanse mellom søtt, syrlig og salt. Enkel å lage, og full av spennende smaker!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 1 agurk, i tynne skiver
- 1 dl riseddik
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 pk eggnudler
- 2 gulrøtter, i tynne skiver
- 1 rød paprika, i tynne strimler
- 1 ss soyasaus
- 1 ts sesamolje
- 400 g Ytterøy kyllingkjøttdeig
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss soyasaus
- 1 ss finhakket fersk koriander
- 1 egg
- 5 ss griljermel
- 2 ss olje til steking
- Sweet chilisaus
- 1 lime, i båter
- 1 ss sesamfrø
FREMGANGSMÅTE:
- Kok opp riseddik, sukker og salt, ha i agurken og la trekke frem til servering.
- Kok nudlene som anvist på pakken. Vend inn gulrot, paprika, soyasaus og sesamolje.
- Bland kyllingkjøttdeig, hvitløk, soyasaus, koriander, egg og griljermel til en jevn deig. Form til kjøttboller. Ha gjerne litt vann på fingrene.
- Stek kyllingkjøttboller i olje på middels varme til gylne og gjennomstekte, ca. 3-4 min per side.
- Server kyllingkjøttboller med nudler, syltet agurk, sweet chili saus, lime og sesamfrø.
Tilsett litt ingefær i kyllingbollene for mer smak!

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!