Asiatiske kyllingkjøttboller med nudler og sprø grønnsaker

    Saftige kyllingkjøttboller, smakfulle nudler og sprø grønnsaker – denne asiatiske retten byr på herlige kontraster og en perfekt balanse mellom søtt, syrlig og salt. Enkel å lage, og full av spennende smaker!

    Asiatiske kyllingkjøttboller med nudler og sprø grønnsaker

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 1 agurk, i tynne skiver
    • 1 dl riseddik
    • 1 ss sukker
    • 1 ts salt
    • 1 pk eggnudler
    • 2 gulrøtter, i tynne skiver
    • 1 rød paprika, i tynne strimler
    • 1 ss soyasaus
    • 1 ts sesamolje
    • 400 g Ytterøy kyllingkjøttdeig
    • 1 fedd hvitløk, finhakket
    • 1 ss soyasaus
    • 1 ss finhakket fersk koriander
    • 1 egg
    • 5 ss griljermel
    • 2 ss olje til steking
    • Sweet chilisaus 
    • 1 lime, i båter
    • 1 ss sesamfrø

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok opp riseddik, sukker og salt, ha i agurken og la trekke frem til servering.
    2. Kok nudlene som anvist på pakken. Vend inn gulrot, paprika, soyasaus og sesamolje.
    3. Bland kyllingkjøttdeig, hvitløk, soyasaus, koriander, egg og griljermel til en jevn deig. Form til kjøttboller. Ha gjerne litt vann på fingrene. 
    4. Stek kyllingkjøttboller i olje på middels varme til gylne og gjennomstekte, ca. 3-4 min per side.
    5. Server kyllingkjøttboller med nudler, syltet agurk, sweet chili saus, lime og sesamfrø. 

    Tilsett litt ingefær i kyllingbollene for mer smak!

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!