Stekte karbonader med ertestuing, bakte poteter og sjysaus

    Enkelt, raskt og utrolig smakfullt! Stekte karbonader med kremet ertestuing, bakte poteter og sjysaus er en perfekt middag for hele familien – og klar på bare 30 minutter.

    Stekte karbonader med ertestuing, bakte poteter og sjysaus

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    Bakte småpoteter:
    • 600 g småpoteter, delt i to
    • 1 ss olivenolje
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper 
     
    Ertestuing:
    • 300 g ferske erter
    • 1 dl matfløte
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper
    • ½ ts muskatnøtt
     
    Kokte gulrøtter:
    • 4 gulrøtter, i skiver
    • ½ ts salt
     
    • 1 pk Grilstad håndlagde karbonader
    • 1 ss smør eller olje
    • 1 pk Toro sjysaus 

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 220 °C. Vend småpotetene i olivenolje, salt og pepper. Legg dem på et stekebrett og bak i ovnen i 20-25 min til gylne og møre.
    2. Kok opp matfløte og tilsett ferske erter. La småkoke i 5 min før du moser lett med en gaffel eller stavmikser eller potetmoser. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
    3. Kok opp vann med salt og kok gulrøttene i 6-8 min til de er møre.
    4. Stek karbonadene i smør eller olje på middels varme i 3-4 min per side til gjennomvarme.
    5. Tilbered sausen som anvist på pakken.
    6. Server karbonadene med ertestuing, bakte småpoteter, sjysaus og kokte gulrøtter.

    Til barna kan du mose ertestuingen helt glatt for en mykere konsistens. Server gjerne med en frisk grønn salat ved siden av.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!