Plukkfisk med sei og aspargesbønner
Plukkfisken med sei - er en smakfull og næringsrik middag som passer perfekt til familien på travle hverdager. Med kremet potetmos, møre grønnsaker og kokt sei, får du en middag som er rask og enkel å lage, og som passer for hele familien!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 400 g poteter, skrelt og i biter
- 2 gulrøtter, skrelt og i skiver
- 1 pk Domstein seifilet
- 2 dl h-melk
- 2 ss smør
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- ½ ts muskatnøtt
- 1 pk aspargesbønner
- 1 ss smør
- ½ ts salt
- 1 crispysalat, revet i biter
- 1 rødt eple, i terninger
- 1 agurk, i terninger
- 1 neve grovhakket dill
- 1 ss olivenolje
- ½ ts sitronsaft
FREMGANGSMÅTE:
- Kok poteter og gulrøtter i lettsaltet vann i 15 min, til de er møre.
- Kok seifileten i lettsaltet vann i 5-7 min til den flaker seg lett. Hell av vannet.
- Hell av kokevannet fra potetene og gulrøttene. Tilsett melk, smør, salt, pepper og muskatnøtt, og mos grovt med en potetstapper. Vend inn den kokte seifileten, og vend det godt sammen.
- Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 3-4 min. Hell av vannet og vend inn smør og salt.
- Bland salat, eple og agurk i en bolle. Drypp over olivenolje og sitronsaft. Vend inn dillen.
- Server plukkfisken med aspargesbønner og salat ved siden av.
Tilsett litt revet ost i plukkfisken for en ekstra kremet konsistens.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!