Plukkfisk med sei og aspargesbønner

    Plukkfisken med sei - er en smakfull og næringsrik middag som passer perfekt til familien på travle hverdager. Med kremet potetmos, møre grønnsaker og kokt sei, får du en middag som er rask og enkel å lage, og som passer for hele familien!

    Plukkfisk med sei og aspargesbønner

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 400 g poteter, skrelt og i biter
    • 2 gulrøtter, skrelt og i skiver
    • 1 pk Domstein seifilet
    • 2 dl h-melk
    • 2 ss smør
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper
    • ½ ts muskatnøtt
    • 1 pk aspargesbønner
    • 1 ss smør
    • ½ ts salt
     
    • 1 crispysalat, revet i biter
    • 1 rødt eple, i terninger
    • 1 agurk, i terninger
    • 1 neve grovhakket dill
    • 1 ss olivenolje
    • ½ ts sitronsaft

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok poteter og gulrøtter i lettsaltet vann i 15 min, til de er møre.
    2. Kok seifileten i lettsaltet vann i 5-7 min til den flaker seg lett. Hell av vannet.
    3. Hell av kokevannet fra potetene og gulrøttene. Tilsett melk, smør, salt, pepper og muskatnøtt, og mos grovt med en potetstapper. Vend inn den kokte seifileten, og vend det godt sammen.
    4. Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 3-4 min. Hell av vannet og vend inn smør og salt.
    5. Bland salat, eple og agurk i en bolle. Drypp over olivenolje og sitronsaft. Vend inn dillen.
    6. Server plukkfisken med aspargesbønner og salat ved siden av.

    Tilsett litt revet ost i plukkfisken for en ekstra kremet konsistens.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!