Smashburger med sprø potetfries

    En saftig og smakfull burger på bare 30 minutter! Hamburgerkjøtt, smeltet cheddarost og en herlig dressing mellom myke hamburgerbrød, servert med sprø potetfries – perfekt for både store og små. En enkel middag som garantert blir en favoritt!

    Smashburger med sprø potetfries

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 400 g COOP kjøttdeig
    • 4 hamburgerbrød
    • 4 skiver cheddarost
    • 1 dl majones
    • 1 ss ketchup
    • 600 g poteter, i tynne strimler
    • 2 ss olje
    • 1 pose ferdigkuttet salat 
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Vend potetstrimlene i olje, krydre med salt og pepper, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Stek i 20 min til sprø. Vend på dem underveis for en jevnere steking. 
    2. Form kjøttdeigen til burgere. Stek dem i en varm panne, og press dem flate med en stekespade. Stek i 2–3 min på hver side, og legg cheddarost på toppen det siste minuttet.
    3. Rist hamburgerbrødene lett i pannen eller ovnen.
    4. Bland sammen majones og ketchup.
    5. Sett sammen burgerne med burgerbrød, dressing, salat og smashburger. Server med potetfries.

    Til barna kan du lage miniburgere med mindre brød. Ha gjerne bacon, rødløk, agurk- og tomatskiver på burgeren!

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!