Pølsegryte med rotgrønnsaker
En enkel og smakfull hverdagsmiddag! Denne pølsegryten med rotgrønnsaker og poteter kokes sammen i én gryte og er klar på 30 minutter. Perfekt for hele familien – server med et dryss persille og gjerne litt flatbrød ved siden av!
![Pølsegryte med rotgrønnsaker](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=768,format=auto/contentassets/8cad994a8ddb45b58c9c73a196f252b8/plsegryte-med-rotgrnnsaker-og-poteter2.jpg?ref=BE4567F28D)
Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 450 g Gilde kjøttpølser, i biter
- 1 ss olje
- 400 g poteter, i terninger
- 1 pk COOP rustikke rotgrønnsaker
- 1 l vann
- 1 buljongterning (grønnsak eller kjøtt)
- 2 ss hakket persille
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Varm oljen i en stor gryte, og stek pølsebitene til de får litt farge, ca. 3–4 min.
- Ha poteter og rotgrønnsaker i gryten. Hell over vann og tilsett buljongterning. Kok opp og la småkoke i 12–15 min til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
- Server gryten med hakket persille.
Server gjerne med flatbrød og godt smør!
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1600,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2025/wraps-med-svinekoteletter-og-rakostsalat/image003.png?ref=60B3B69A65)
Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!