Ovnsbakt skrei med søtpotetmos og chorizosmør

    En smakfull og balansert middag med saftig ovnsbakt skrei, silkemyk søtpotetmos og en smaksrik chorizosmørsaus. Serveres med en frisk salat og sitronbåter for en ekstra frisk touch!

    Ovnsbakt skrei med søtpotetmos og chorizosmør

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 400 g poteter, i små biter
    • 200 g søtpotet, i små biter
    • 3 gulrøtter, i biter
    • 400 g Domstein skrei (ta gjerne to pakker for mer fisk) 
    • 1 dl melk
    • 6 ss smør (2 ss til rotmos og 4 ss til saus) 
    • 100 g chorizo, i små terninger
    • 1 pk ruccola 
    • 1 beger cherrytomater, delt i båter
    • 1 rød paprika, kuttet i terninger 
    • 1 sitron, i båter
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Kok poteter, søtpotet og gulrot i lettsaltet vann til møre, ca. 12–15 min.
    3. Legg skreifiletene i en ildfast form, krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i 12–15 min til fisken er gjennomstekt.
    4. Mos de kokte grønnsakene med melk og smør til en jevn søtpotetmos. Smak til med salt og pepper.
    5. Stek chorizoen i en panne til den blir sprø. Ta ut chorizoen, og tilsett 4 ss smør. Smelt og brun smøret så vidt. Vend inn vårløk og chorizo. 
    6. Vend sammen ruccola, cherrytomater og paprika. Press over litt sitron. 
    7. Server skrei med søtpotetmos, salat, chrorizosmør og sitronbåter.  

    Til barna kan du erstatte chorizo med små biter bacon for mildere smak. Tilsett litt revet ost i søtpotetmosen for ekstra kremet konsistens.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!