Pølsegrateng med makaroni, brokkoli og grønne erter
En ekte hverdagsfavoritt! Denne pølsegratengen er fyldig, smakfull og full av gode ingredienser som makaroni, brokkoli og grønne erter. Med en kremet ostesaus og sprø topping blir den garantert en suksess rundt middagsbordet!

Frys ned resten av pølsene til en senere anledning. Husk å merke med hva det er og med dato.
Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 40 min!
INGREDIENSER:
- 300 g makaroni, fullkorn
- 1 brokkoli, i små buketter
- 200 g grønne erter (ferske eller frosne)
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 8 dl melk
- 100 g revet ost
- 1 ts sennep
- ½ ts muskatnøtt
- 1 ss hakket persille
- 1 ss hakket basilikum
- ½ ts sitronsaft
- 500 g COOP grillpølser, i biter
- 50 g brødkrum eller griljermel
- 100 g bacon, sprøstekt og smuldret
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Kok makaroni etter anvisning på pakken. Tilsett brokkolibuketter og grønne erter de siste 2 minuttene av koketiden. Sil av vannet.
- Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med melk litt etter litt under omrøring til en jevn saus.
- Tilsett revet ost, sennep, muskatnøtt, salt og pepper. Rør til osten har smeltet.
- Vend inn hakket persille, basilikum og sitronsaft i den ferdige sausen.
- Bland makaroni, brokkoli, erter og pølsebiter i sausen, og hell blandingen i en ildfast form.
- Dryss over brødkrum, litt ekstra ost og sprøstekt bacon.
- Stek i ovnen på 200 °C i ca. 15 min til gyllen og sprø på toppen.
- Server gratengen varm med ekstra urter på toppen.
Server grønnsakene ved siden av hvis barna foretrekker det. Server med en frisk salat dersom du ønsker mer grønt!

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!