Kylling satay med ris og grønnsaker
Saftig kylling med smakfull sataysaus, servert med ris og sprø grønnsaker – en rask og deilig middagsfavoritt! Denne retten byr på en perfekt balanse mellom krydder, kremet saus og friske grønnsaker, og er enkel å lage på en travel hverdag. Topp med vårløk og en skvis lime for en ekstra frisk smak!

Frys ned resten av kyllingen til en senere anledning. Husk å merke med hva det er og med dato.
Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 25 min!
INGREDIENSER:
- 2 dl jasminris
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
- 600 g Ytterøy kyllingfilet, i strimler
- 1 ss olivenolje
- 1 glass ferdig sataysaus (ca. 350 g)
- 1 brokkoli, i små buketter
- 2 gulrøtter, i tynne staver
- 100 g sukkererter, i tynne skiver
- 2 vårløk, i skiver
- 1 lime, i båter
FREMGANGSMÅTE:
- Kok jasminris som anvist på pakken.
- Bland paprikapulver, malt koriander og spisskummen, og krydre kyllingstrimlene med krydderblandingen.
- Varm olivenolje i en stekepanne, og stek kyllingstrimlene på middels varme i 8–10 min til gjennomstekte. Hell sataysausen over kyllingen, og varm opp i 2–3 min.
- Kok brokkoli og gulrotstaver i lettsaltet vann i 3–4 min, til de er møre, men fortsatt sprø. Tilsett sukkerertene mot slutten av koketiden.
- Server kylling satay med jasminris, grønnsaker og limebåter. Topp med vårløk.
Til barna kan du redusere mengden krydder for en mildere smak. Topp med grovhakkede peanøtter om ønskelig.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!