Kylling satay med ris og grønnsaker

    Saftig kylling med smakfull sataysaus, servert med ris og sprø grønnsaker – en rask og deilig middagsfavoritt! Denne retten byr på en perfekt balanse mellom krydder, kremet saus og friske grønnsaker, og er enkel å lage på en travel hverdag. Topp med vårløk og en skvis lime for en ekstra frisk smak!

    Kylling satay med ris og grønnsaker

    Frys ned resten av kyllingen til en senere anledning. Husk å merke med hva det er og med dato.

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 25 min! 

    INGREDIENSER:

    • 2 dl jasminris
    • 1 ts paprikapulver
    • 1 ts malt koriander
    • 1 ts malt spisskummen
    • 600 g Ytterøy kyllingfilet, i strimler
    • 1 ss olivenolje
    • 1 glass ferdig sataysaus (ca. 350 g)
    • 1 brokkoli, i små buketter
    • 2 gulrøtter, i tynne staver
    • 100 g sukkererter, i tynne skiver
    • 2 vårløk, i skiver
    • 1 lime, i båter

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok jasminris som anvist på pakken.
    2. Bland paprikapulver, malt koriander og spisskummen, og krydre kyllingstrimlene med krydderblandingen.
    3. Varm olivenolje i en stekepanne, og stek kyllingstrimlene på middels varme i 8–10 min til gjennomstekte. Hell sataysausen over kyllingen, og varm opp i 2–3 min.
    4. Kok brokkoli og gulrotstaver i lettsaltet vann i 3–4 min, til de er møre, men fortsatt sprø. Tilsett sukkerertene mot slutten av koketiden.
    5. Server kylling satay med jasminris, grønnsaker og limebåter. Topp med vårløk. 

    Til barna kan du redusere mengden krydder for en mildere smak. Topp med grovhakkede peanøtter om ønskelig.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!