Panert flyndre med småpoteter og ertepuré

    Rask og smakfull middag for hele familien. Kombinasjonen av sprø fisk, kremet puré og frisk sitron gjør dette til en favoritt for både store og små!

    Panert flyndre med poteter og ertepuré

    Panert flyndre med poteter og ertepuré

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 2 pk Domstein panert flyndre (600 g)
    • 600 g småpoteter
    • 1 pk frosne erter
    • 2 ss smør til puré + 4 ss smør til saus
    • 2 ss fløte
    • 1 sitron, i båter
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Legg flyndren på et stekebrett med bakepapir og stek i 15–20 min.
    3. Kok småpotetene i lettsaltet vann i ca.15 min, til de er møre.
    4. Kok ertene i lettsaltet vann i 3–4 min, hell av vannet, og mos dem med smør og fløte til en jevn puré.
    5. Smak til med salt og pepper.
    6. Smelt 4 ss smør til saus.
    7. Server flyndren med småpoteter. Ertepuré, smeltet smør og sitronbåter.

    Server med ketchup eller remulade som dipp! Kutt staver av gulrot eller agurk som snacks ved siden av. Du kan også steke den panerte flyndren i en airfryer!

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!