Kyllingfilet med fullkornspasta, pesto og spinat

    Denne retten med saftig kyllingfilet, fullkornspasta, grønn pesto og fersk spinat er perfekt til hverdags. Klar på bare 25 minutter og full av smak! Med enkle tips kan du tilpasse retten for både store og små – en favoritt for hele familien.

    Kyllingfilet med fullkornspasta, pesto og spinat

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 25 min! 

    INGREDIENSER:

    • 4 Ytterøy kyllingfileter
    • 400 g fullkornspasta (f.eks. penne eller fusilli)
    • 1 glass grønn pesto (ca. 190 g)
    • 100 g cherrytomater, delt i to
    • 75 g fersk spinat
    • 2 ss revet parmesan
    • Olivenolje
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper.
    2. Stek i en varm panne med olivenolje i 7–8 min på hver side til gjennomstekte.
    3. Kok pastaen som anvist på pakken.
    4. Hell av vannet og bland inn pesto.
    5. Del cherrytomatene i to. Tilsett cherrytomater og vend det forsiktig sammen.
    6. Vend inn spinaten rett før servering, slik at den holder seg fersk og sprø.
    7. Server pastaen med kyllingfilet og parmesan.

    Hold spinaten fersk, siden barn ofte ikke liker kokt spinat. Dropp pesto for barna om de foretrekker enkel smak, og bland heller pastaen med litt smør eller ketchup.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!