Lammelårskiver med fløtepoteter, bakte rotgrønnsaker og rødvinsaus
Saftige lammelårskiver servert med kremete fløtepoteter, ovnsbakte rotgrønnsaker og fyldig rødvinssaus gir deg en skikkelig god og smakfull middag – perfekt til helgekosen eller når du vil unne deg noe ekstra.

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 3 gulrøtter, i grove biter
- 2 persillerøtter, i grove biter
- ½ sellerirot, i grove biter
- 1 rødløk, i båter
- 1 ss olje
- ½ ts salt
- 1 ts hakket frisk rosmarin
- 1 pk Gilde Hverdagslam lårskiver
- 1 ss smør
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 ts hakket frisk rosmarin
- 1 pk ferdige fløtepoteter
- 100 g revet ost
- 1 pose Toro rødvinsaus
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 225 °C. Vend gulrøtter, persillerøtter, sellerirot og rødløk i olje, salt og rosmarin. Legg dem på et stekebrett og bak i ovnen i 20 min, til de er møre og lett karamelliserte.
- Tilbered fløtepotetene som anvist på pakken. Topp med ost før steking.
- Smelt smør i en stekepanne. Krydre lammelårskivene med salt, pepper og rosmarin. Stek på middels varme i 4-5 min per side.
- Lag rødvinsausen som anvist på pakken.
- Server lammelårskivene med fløtepoteter, bakte rotgrønnsaker og rødvinsaus.
Server med et dryss hakket persille eller en liten skål tyttebærsyltetøy for en ekstra barnevennlig vri. Til barn kan rødvinsaus byttes ut med en mildere brun saus.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!