Kremet kylling med fullkornsris

    Denne retten er både rask å lage og full av smak! Saftig kylling i en kremet saus serveres med fullkornsris og friske epleskiver – en middagsfavoritt som passer perfekt i en travel uke.

    Kremet kylling med fullkornsris

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 3 dl fullkornsris
    • ½ ts salt
    • 1 rødt eple, i tynne skiver 
     
    • 2 ss smør
    • 1 pk DSH kyllingfileter
    • ½ ts salt
    • ½ ts pepper
     
    • 3 dl matfløte
    • 2 dl kyllingbuljong
    • 2 fedd hvitløk, finhakket
    • 1 brokkoli, i små buketter
    • 1 ts dijonsennep
    • 1 ts tørket timian
    • ½ ts salt
    • ¼ ts pepper
    • 1 appelsin, saften og revet skall
    • 1 ss maisenna utrørt i litt kaldt vann 

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok fullkornsris som avist på pakken. Topp med epleskiver ved servering. 
    2. Smelt smør i en stor stekepanne. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek dem på middels varme i 7-8 min per side, til de er gylne og gjennomstekte. Ta kyllingen ut av pannen og sett til side.
    3. I samme panne, tilsett matfløte, kyllingbuljong, hvitløk, brokkoli, dijonsennep, timian, salt og pepper. Kok opp og la småkoke i 5 min.
    4. Rør inn appelsinsaft og revet appelsinskall. 
    5. Legg kyllingfiletene tilbake i sausen og la småkoke i 2-3 min. 
    6. Server kyllingen med fullkornsris og eple. 

    Til barna kan rødløk droppes for en mildere smak. Lag en salat med spinat, appelsin, rødløk og solsikkekjerner ved siden av dersom du vil ha mer grønt til. Topp med olivenolje og sitronsaft.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!