Bakt potet med grillpølse og salat
Bakt potet med pølsebiter og frisk salat er en superenkel middagsfavoritt for hele familien. Den kombinerer lune, myke poteter med sprøstekte pølser og en frisk salat ved siden av – perfekt når du vil ha noe som både er godt og lettvint!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 6 middels store poteter (ca. 150–200 g per stk.)
- 1 ss olje
- ½ ts salt
- 1 pk Gilde grillpølser
- 100 g revet ost
- 2 dl rømme
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 pose ferdigkuttet salat
- ½ agurk, i skiver
- 2 tomater, i båter
- 1 boks mais
- 2 ss olje
- 1 ts sitronsaft
- ½ ts salt
FREMGANGSMÅTE:
- Kok potetene i lettsaltet vann i 10 min. Hell av vannet og del potetene i to på langs.
- Forvarm ovnen til 225 °C. Legg potetene med snittflaten opp på et stekebrett med bakepapir, pensle med olje og dryss over litt salt. Dekk med folie.
- Bak potetene videre i ovnen i 15 min, til de er helt møre.
- Del pølsene på langs og deretter på tvers i små biter og stek dem i en panne til de er gylne.
- Bland sammen rømme, salt og pepper til en kremet topping.
- Vend salaten inn med agurk, tomater og mais. Drypp over olje, sitronsaft og salt.
- Ta ut de ferdigstekte potetene, bruk en gaffel til å rufse opp innmaten litt, og fordel revet ost på toppen. La osten smelte noen min i ettervarmen.
- Topp de bakte potetene med pølsebiter og rømme, og server med frisk salat ved siden av.
Ha gjerne ketchup til – det elsker barna! Bruk cheddar eller annen smaksrik ost for mer fylde.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!