Fiskegrateng med skrei og råkost

    Sprø, gyllen topping, saftig skrei og en kremet saus med et hint av muskat – denne hjemmelagde fiskegratengen er både enkel å lage og full av smak. Perfekt til både hverdag og helg! Server den med frisk råkost, sitron og aioli for en ekstra smakfull opplevelse.

    Fiskegrateng med skrei og råkost

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 600 g poteter, i små terninger
    • 2 ss smør
    • 3 ss hvetemel
    • 8 dl H-melk
    • ¼ ts malt muskatnøtt
    • 4-500 g skreifilet m/skinn, fjern skinnet og kutt i terninger
    • ½ purre, vasket og kuttet i tynne skiver
    • 2 dl griljermel eller brødkrum
    • 1 pose Råkostmix
    • 1 sitron, i båter
    • 1 dl aioli
    • Salt og pepper
    • Olje til steking

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 10-12 min til møre.
    3. Smelt smøret i en kjele, og visp inn hvetemelet. Tilsett litt og litt melk under omrøring. Kok opp under omrøring til sausen tykner. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Vend inn potetene, fisken og purren.
    4. Hell gratengen i en ildfast form, topp med griljermel og stek den i ovnen i 20 minutter.
    5. Server fiskegratengen med råkostmix, sitronbåter og aioli.

    Purren kan serveres ved siden av dersom barna ikke er så begeistret for det. Vend inn sitronsaft i råkostmixen for mer smak.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!