Blomkålsuppe med kylling, krutonger og grønnkål
En deilig, kremet blomkålsuppe som hele familien vil like! Toppet med saftig kylling, sprø grønnkål og krutonger for ekstra crunch – perfekt for en lun og smakfull middag.

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 50 g grønnkål
- Olivenolje
- 2 ss smør
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stort blomkålhode, i buketter
- 1 potet, i terninger
- 7 dl kyllingkraft eller buljong
- 2 dl matfløte
- 1 pk Spiseklar kylling fra Den Stolte Hane
- 1 ts sitronsaft
- 1 pakke krutonger
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 150 °C.
- Massér olivenoljen inn i grønnkålen. Stek den i ca 8 min til sprø.
- Smelt smør i en stor kjele, og fres løk og hvitløk til mykt.
- Tilsett blomkål og potet, og hell over kyllingkraft. Kok i 15 min til grønnsakene er møre.
- Blend suppen glatt med en stavmikser, og rør inn matfløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
- Tilsett kyllingen, og varm opp. Server suppen toppet med krutonger og sprø grønnkål.
Strø gjerne litt revet parmesan eller friske urter over for ekstra smak. Suppen kan lages dagen i forveien og varmes opp før servering.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!