Blomkålsuppe med kylling, krutonger og grønnkål

    En deilig, kremet blomkålsuppe som hele familien vil like! Toppet med saftig kylling, sprø grønnkål og krutonger for ekstra crunch – perfekt for en lun og smakfull middag.

    Blomkålsuppe med kylling, krutonger og grønnkål

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 50 g grønnkål
    • Olivenolje
    • 2 ss smør
    • 1 løk, finhakket
    • 2 fedd hvitløk, finhakket
    • 1 stort blomkålhode, i buketter
    • 1 potet, i terninger
    • 7 dl kyllingkraft eller buljong
    • 2 dl matfløte
    • 1 pk Spiseklar kylling fra Den Stolte Hane
    • 1 ts sitronsaft
    • 1 pakke krutonger
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 150 °C.
    2. Massér olivenoljen inn i grønnkålen. Stek den i ca 8 min til sprø. 
    3. Smelt smør i en stor kjele, og fres løk og hvitløk til mykt.
    4. Tilsett blomkål og potet, og hell over kyllingkraft. Kok i 15 min til grønnsakene er møre.
    5. Blend suppen glatt med en stavmikser, og rør inn matfløte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
    6. Tilsett kyllingen, og varm opp. Server suppen toppet med krutonger og sprø grønnkål. 

    Strø gjerne litt revet parmesan eller friske urter over for ekstra smak. Suppen kan lages dagen i forveien og varmes opp før servering.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!