Mild kyllingsuppe med kikerter
Dette er en barnevennlig og god kyllingsuppe hvor du lager kraften selv.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/kyllingsuppe_01.jpg?ref=B8940493B5)
Dette er en barnevennlig og god kyllingsuppe hvor du lager kraften selv. Du gjør det i samme slengen som du posjerer kyllingen, så her slår du to fluer i en smekk. Suppen er mild i smaken og stappfull av gode næringsstoffer. Server gjerne et godt brød til.
6 personer / Glutenfri / 2 timer
INGREDIENSER:
Kyllingkraft:
- 3 gulrøtter
- ½ løk
- 3 hvitløksfedd
- 3 ss olje
- 1.8 kg hel kylling
- 2 liter vann
- 3 laurbærblad
Kyllingsuppe:
- ½ purreløk
- 250 g sellerirot
- ½ boks kikerter
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss smør
- 1 ss olje
- 2 l kyllingkraft
- 2 ss maisenna + 4 ss kaldt vann
- 1 dl kremfløte
- Sitronsaft fra ½ sitron
- ½-1 ts salt
- Pepper
- 2 ts tørket oregano
- 2 never bladpersille
- Evt 1 ss flytende kyllingfond
Sprøstekte kikerter:
- 2 ss smør
- ½ boks kikerter
- ½ ts chilipulver
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts spisskummin
FREMGANGSMÅTE:
- Begynn med å lage kyllingkraften og posjere kyllingen.
- Skrell og kutt gulrøttene i biter, grovhakk løken og knus hvitløken.
- Varm opp olje i en stor kjele og ha i grønnsakene. La dem surre i noen minutter før du legger kyllingen i. Hell over vann og legg på lokk.
- Kok opp, skru ned temperaturen og la det trekke rett under kokepunktet i 1.5 time.
- Ta opp kyllingen og sil kraften.
- Fjern skinnet fra kyllingen og dra kjøttet fra beina.
- For å lage suppen kan du varme opp smør og olje i en kjele. Tilsett hakket purreløk, kikerter, sellerirot i terninger og knust hvitløk. La det surre til løken er myk.
- Hell i kyllingkraft og kok under lokk til selleriroten er mør.
- Bruk en stavmikser eller en blender til å kjøre suppen glatt.
- Rør sammen maisenna og vann. Hell det i suppen og kok opp.
- Skru temperaturen ned så suppen småkoker. Rør inn kremfløte, sitronsaft, salt, pepper, oregano og hakket bladpersille.
- Smak til suppen med ønsket mengde salt. Du kan evt. ha i litt flytende kyllingfond for å få litt mer smak på suppen.
- Ha i kyllingkjøttet.
- Lag de sprøstekte kikertene ved å varme opp smør og olje i en panne. Hell i kikerter og krydderne. Stek på høy varme til kikertene er sprø.
- Server kikertene til suppen og gjerne et stykke godt brød.