For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Mild kyllingsuppe med kikerter

    Dette er en barnevennlig og god kyllingsuppe hvor du lager kraften selv.

    Mild kyllingsuppe med kikerter

    Dette er en barnevennlig og god kyllingsuppe hvor du lager kraften selv. Du gjør det i samme slengen som du posjerer kyllingen, så her slår du to fluer i en smekk. Suppen er mild i smaken og stappfull av gode næringsstoffer. Server gjerne et godt brød til.

    6 personer / Glutenfri / 2 timer

    INGREDIENSER:

    Kyllingkraft:

    • 3 gulrøtter
    • ½ løk
    • 3 hvitløksfedd
    • 3 ss olje
    • 1.8 kg hel kylling
    • 2 liter vann
    • 3 laurbærblad

    Kyllingsuppe:

    • ½ purreløk
    • 250 g sellerirot
    • ½ boks kikerter
    • 1 hvitløksfedd
    • 2 ss smør
    • 1 ss olje
    • 2 l kyllingkraft
    • 2 ss maisenna + 4 ss kaldt vann
    • 1 dl kremfløte
    • Sitronsaft fra ½ sitron
    • ½-1 ts salt
    • Pepper
    • 2 ts tørket oregano
    • 2 never bladpersille
    • Evt 1 ss flytende kyllingfond

    Sprøstekte kikerter:

    • 2 ss smør
    • ½ boks kikerter
    • ½ ts chilipulver
    • 1 ts tørket oregano
    • 1 ts spisskummin

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Begynn med å lage kyllingkraften og posjere kyllingen.
    2. Skrell og kutt gulrøttene i biter, grovhakk løken og knus hvitløken.
    3. Varm opp olje i en stor kjele og ha i grønnsakene. La dem surre i noen minutter før du legger kyllingen i. Hell over vann og legg på lokk.
    4. Kok opp, skru ned temperaturen og la det trekke rett under kokepunktet i 1.5 time.
    5. Ta opp kyllingen og sil kraften.
    6. Fjern skinnet fra kyllingen og dra kjøttet fra beina.
    1. For å lage suppen kan du varme opp smør og olje i en kjele. Tilsett hakket purreløk, kikerter, sellerirot i terninger og knust hvitløk. La det surre til løken er myk.
    2. Hell i kyllingkraft og kok under lokk til selleriroten er mør.
    3. Bruk en stavmikser eller en blender til å kjøre suppen glatt.
    4. Rør sammen maisenna og vann. Hell det i suppen og kok opp.
    5. Skru temperaturen ned så suppen småkoker. Rør inn kremfløte, sitronsaft, salt, pepper, oregano og hakket bladpersille.
    6. Smak til suppen med ønsket mengde salt. Du kan evt. ha i litt flytende kyllingfond for å få litt mer smak på suppen.
    7. Ha i kyllingkjøttet.
    1. Lag de sprøstekte kikertene ved å varme opp smør og olje i en panne. Hell i kikerter og krydderne. Stek på høy varme til kikertene er sprø.
    2. Server kikertene til suppen og gjerne et stykke godt brød.