Pizza med sopp og artisjokk

    Kjempegod pizza som er enkel å lage! Artisjokk er supergodt på pizza, hvis du ikke har prøvd det så burde du prøve.

    Kjempegod pizza som er enkel å lage! Artisjokk er supergodt på pizza, hvis du ikke har prøvd det så burde du prøve. :)

    2 pizzaer / gluten / vegetar

    INGREDIENSER:

    PIZZADEIG TIL 2 PIZZAER:

    • 400 g hvetemel
    • 3 ts eller 7.5 gram tørrgjær
    • 2 ts eller 5 g salt
    • 30 ml olivenolje
    • 3 dl lunkent vann

    PIZZASAUS:

    • 2 ss olivenolje
    • 1 fedd hvitløk
    • ½ boks tomater
    • 1 ss pizzakrydder
    • 1 ts salt

    PIZZATOPPING:

    • 1 pose revet mozzarella/cheddarmix
    • 2 store sjampinjonger
    • ½ boks hermetiske artisjokkhjerter

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Lag pizzadeig ved å elte alle ingrediensene i 10 minutter. Hell 2 ss olivenolje i en bolle og legg pizzadeigen i bollen. Sett til heving i 1 time.
    2. Lag sausen mens pizzaen hever. Fres hvitløk i olje i 30 sekunder før du heller i hakkede tomater, oregano/pizzakrydder og salt. Kok i 5 minutter.
    3. Del pizzadeigen i to og dra hver del utover et stekebrett. Smør på litt pizzasaus før du topper med ost, sopp og artisjokk.
    4. Stek hver pizza på 230 grader varmluft (eller pizzafunksjon) i ca 9 minutter.