Pizza margarita

    Hjemmelaget Pizza Margarita er en klassisk pizza med god tomatsaus og både revet og fersk mozzarella.

    Pizza margarita

    Hjemmelaget Pizza Margarita er en klassisk pizza med god tomatsaus og både revet og fersk mozzarella. Deigen skal heve i minst 48 timer for at bunnen skal bli virkelig god. 

    INGREDIENSER:

     Pizzadeig

    • 550 g hvetemel
    • 1/5 ts tørrgjær
    • 18 g (2 ts) salt
    • 380 g kaldt vann

    Tomatsaus

    • 1 sjalottløk
    • 2 fedd hvitløk
    • 2 ss olje
    • 2 ss tomatpuré
    • 1 boks hakkede tomater
    • 0.5-1 ts salt
    • 1 ts tørket oregano

    Ost

    • 2 never revet mozzarella pr pizza 
    • 1/2 pk fersk mozzarella pr pizza 

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Rør sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle. Hell i vann og rør sammen. Hvelv deigen over på kjøkkenbenken og kna deigen kjapt sammen så den samler seg. Kna i ca 30 sekunder før du har deigen over i en bolle som gjerne er smurt med et tynt lag nøytral olje. 
    2. Dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken i 24 timer. 
    3. Etter 24 timer kan du helle deigen på en lettmelet kjøkkenbenk. Del den i fire emner på ca. 220 gram hver. 
    4. Jobb med ett emne av gangen, dekk det med hvetemel og press det litt utover. Brett deigen i to og press den litt utover igjen, brett den i to igjen og press den litt utover igjen.
    5. Brett og del hvert emne ca. 20 ganger før du samler den til fire stramme baller og legger hver deigball i en liten skål smurt med nøytral olje. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 24-72 timer. 
    6. Finhakk sjalottløk og hvitløk til pizzasausen. Varm opp en kjele med olje og stek løk og hvitløk i 2 minutter før du har i tomatpuré. Stek i 1 minutt før du har i hakkede tomater, salt og oregano. La småkoke i 2 minutter før du trekker kjelen av platen.  
    7. Sett en pizzasten inn i ovnen når den er kald, skru ovnen på høyeste temperatur. Gjerne 250-270 grader (eller høyere). La pizzasteinen ligge i den varme ovnen i 30 minutter etter at ovnen har nådd høyeste temperatur. 
    8. Ta deigemnene ut av kjøleskapet og la dem stå på kjøkkenbenken i 1 time før du heller ett og ett emne ut på en melet kjøkkenbenk. Bruk henda til å dra deigen utover, eller kjevle deigen. Du skal få en tynn pizzabunn. Bruk en del mel så deigen ikke setter seg fast. 
    9. Smør et tynt lag med tomatsaus på pizzaen og legg så på revet mozzarella og fersk mozzarella. 
    10. Dra pizzaen over på pizzasteinen og stek til den er gyllen, ca 5-6 minutter. 
    11. Bruk gjerne en pizzaspade til å flytte pizzaen over på steinen. Da kan det være lurt å ha deigen på pizzaspaden før du legger på fyllet. Da er det enklere å få den fint over på pizzasteinen og inn i ovnen. 
    12. Gjør det samme med alle fire pizzaene. Spis den rykende varm!