Pizza med fennikelsalami og artisjokk
Kjempegod og veldig enkel pizza til hele familien. Fennikelsalamien er kjøpt hos Obs, sammen med resten av ingrediensene.
Kjempegod og veldig enkel pizza til hele familien. Fennikelsalamien er kjøpt hos Obs, sammen med resten av ingrediensene. Du burde virkelig ta turen hvis du skal storhandle før helgen. Vi har alt du trenger av både mat, turutstyr, bakeutstyr, kjøkkenutstyr osv.
1 stor pizza / Gluten / 60 min + heving
INGREDIENSER:
Deig:
- 400 g
- 3 dl lunkent vann
- 2 klyper salt
- 2 ts olivenolje
- 1/2 pakke fersk gjær
Hvit saus:
- 3 ss creme fraiche
- 1 hvitløksfedd, presset
- 1 klype salt
- 1/2 ts løkpulver
Topping:
- 1 pakke fennikelsalami (70g)
- 2 store never mozzarella/cheddar mix
- 1 neve spinat
- 1 hermetisk boks med artisjokk
FREMGANGSMÅTE:
- Bland sammen alle ingrediensene til deigen og elt den i 8 minutter. Dekk til og hev til dobbel størrelse (ca. 40 minutter).
- Forvarm ovnen til 240 grader over/undervarme.
- Rør sammen alle ingrediensene til den hvite sausen.
- Legg et bakepapir på et stekebrett og dypp fingertuppene dine i litt olje. Hvelv deigen på brettet og dra den utover til du dekker nesten hele brettet.
- Smør den hvite sausen over, dryss over ost og ha på salami, artisjokk og spinat.
- Stek i ca 15 minutter.