Kanelbolle-juletre

    Dette kanelbolletreet er skikkelig gøy å lage! Litt annerledes og veldig dekorativt.

    Kanelbolle-juletre

    Dette kanelbolletreet er skikkelig gøy å lage! Litt annerledes og veldig dekorativt.

    1 stk kanelbolletre / Tid: ca 2.5-3 timer

    INGREDIENSER:

    • 450 g hvetemel
    • ½ pakke fersk gjær
    • 75 g sukker
    • ½ ts salt
    • 1 ts kanel
    • 2 ts kardemomme
    • 2.5 dl melk
    • 1 egg
    • 75 g romtemperert smør
    • 1 egg til pensling

    Kanelfyll:

    • 75 g romtemperert smør
    • 50 g sukker
    • 1 ss kanel

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Ha hvetemel, sukker, gjær, salt, kanel og kardemomme i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
    2. Pisk egg og melk sammen i en liten kjele og varm opp til ca. 30—35 grader.
    3. Hell den lunkne melken over de tørre ingrediensene og elt deigen i 10 minutter
    på lav hastighet. Det er VIKTIG at du elter deigen lenge nok for å få et bra sluttresultat.
    4. Tilsett så romtemperert smør, litt av gangen. La maskinen elte deigen under hele prosessen.
    5. Når du har tilsatt alt smøret skal deigen eltes i 10 nye minutter. Deigen kan være litt klissete i starten, men når det har gått 10 minutter vil den ha forandret seg til en myk og smidig deig.
    6. Hvelv deigen ut på kjøkkenbenken og form den til en stram ball. Ha deigen over i en bakebolle som er smurt med litt nøytral olje eller smør. Dekk til og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
    7. Lag fyllet ved å røre sammen romtemperert smør, sukker og kanel.
    8. Når deigen har doblet seg i størrelse, har du den over på kjøkkenbenken.
    9. Del deigen i to deler.
    10. Kjevle den ene delen ut til formen av en triangel. Bruk en kniv eller pizzaskjærer til å forme deigen som et tre. (Spar på avkuttet.) Smør fyllet utover (spar 1 ss til senere).
    11. Kjevle den andre delen av deigen til et rektangel og kutt det til formen av et juletre. Legg denne oppå den andre.
    12. Ta avkuttet og kjevle ut et lite rektangel, smør ca 1 ss fyll utover og rull det sammen. Kutt tre små kanelsnurrer.
    13. Legg de tre kanelsnurrene på toppen av treet.
    14. Skjær horisontale kutt oppover hele treet og twist dem.
    15. Dekk med kjøkkenhåndkle og etterhev i 45 minutter.
    16. Pensle med egg og stek på 200 grader i ca 18 minutter.
    17. Avkjøl.
    18. Dryss gjerne melis over.

    Kanelbollejuletre (7).jpg