Steinbit med spekeskinke og potetsalat
En sommerlig middag med masse smak og gode kontraster! Mild og god steinbi med spekeskinke på toppen, serveres med en frisk potetsalat med kapers og sylteagurk. Enkel og god!

Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 400 g Domstein steinbitfilet
- 4-8 skiver spekeskinke
- 1 ss olje til steking
- 600 g nypoteter
- 2 ss rødløk, finhakket
- 1 ss kapers
- 2 ss sylteagurk, finhakket
- 2 ss kruspersille, grovhakket
- 1 ss eplesidereddik
- 2 ss olivenolje
- 1 ts dijonsennep
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 1 pose babyleaf eller blandet salat
- 2 gulrøtter, i tynne skriver
- ½ rød paprika, i tynne strimler
- ½ agurk, i halvmåner
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss olivenolje
FREMGANGSMÅTE:
- Kok potetene i lettsaltet vann i ca. 15-20 min, til møre. Avkjøl litt og del i fire.
- Bland potetene med rødløk, kapers, sylteagurk, eplesidereddik, olivenolje og dijonsennep. Smak til med salt og pepper. La trekke mens resten lages.
- Skyll og kutt salatingrediensene. Vend sammen med sitronsaft og olivenolje.
- Del steinbitfiletene i porsjonsstykker og legg 1-2 skiver spekeskinke på toppen av fileten.
- Legg dem i en smurt ildfast form og stek i ovn på 200 °C i 12–15 min, til gjennomstekte.
- Server steinbit med potetsalat og salat ved siden av.
Til barna kan potetsalaten serveres uten kapers og sylteagurk for en mildere smak.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!