Ovnsbakt uer med bakte beter og focaccia
Ovnsbakt uer er en smakfull og enkel middagsrett for hele familien! Den milde fisken blir ekstra god sammen med søte, bakte beter og en frisk salat. Server med focaccia og aioli for en komplett og deilig middag.

Frys ned resten av ueren. Husk å merke med dato og hva det er.
Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min!
INGREDIENSER:
- 5 beter i assorterte farger, skrelt og i grove biter
- 1 ss olivenolje
- ½ ts salt
- 600-800 g Domstein lettsaltet uer
- 1 ss olje
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ferdig focaccia eller hjemmelaget etter ønske
- 1 boks aioli
- 1 stor neve ruccola
- 1 beger cherrytomater, delt i to
- ½ ss sitronsaft
- Friske urter
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 225 °C. Legg betene i en ildfast form, vend dem i olivenolje og salt, og bak i ovnen i ca. 25 min til møre. Vend på dem underveis.
- Krydre uerfiletene med salt og pepper, og legg dem i en smurt ildfast form. Stek i ovnen de siste 12 min sammen med betene.
- Varm focacciaen som anvist på pakken, eller skjær opp en hjemmelaget variant.
- Skyll ruccola, drypp over sitronsaft og vend lett sammen.
- Server uerfiletene med bakte beter toppet med sitronmarinert ruccola, tomater, focaccia, aioli og friske urter.
Bytt ut ruccola med feldsalat eller spinat for en mildere smak.

Ukas 4 middagstilbud
Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!