Ovnsbakt steinbit med kremost og søtpotet

    Lag en deilig og sunn middag for hele familien! Ovnsbakt steinbit toppet med smakfull kremost, servert med sprø søtpotetbåter, frisk salat og en syrlig kremostdressing.

    Ovnsbakt steinbit med kremost og søtpotet

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 2 søtpoteter, delt i små båter (skrell hvis du vil)
    • 1 rødløk, i båter
    • 2 fedd hvitløk, finhakket
    • 3 ss olivenolje
    • 400 g Domstein steinbitfilet
    • 1 kremost med urter
    • 1/2 sitron, i skiver
    • 1 hjertesalat, revet
    • ½ agurk, i skiver
    • 150 g reddik, delt i to
    • ½ sitron
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C.
    2. Legg søtpotet, rødløk og hvitløk i en stor ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og pepper, og bland godt. Stek i ovnen i 20 minutter. Snu på dem underveis.
    3. Legg steinbitfiletene i en ildfast form. Smør på et lag med kremost, og legg på en sitronskive. Stek i 12–15 minutter til fisken er gjennomstekt.
    4. Bland sammen hjertesalat, agurk og reddiker.
    5. Rør sammen resten av kremosten med saften fra en halv sitron.
    6. Server steinbit med søtpotet, salat og kremostdressing. 

    Til barna kan du dele fisken i mindre biter og server med ketchup som dipp.

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!