For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    En røre - tre kaker

    Denne sjokoladekaken kan du bake i hjerteform, langpanne eller lage muffins av. Enkelt, godt og perfekt for en hyggelig bakedag med barna.

    En røre - tre kaker

    Denne sjokoladekakeoppskriften kan hele familien være med på å bake. Barna kan røre i kakerøren, fylle muffinsformer og pynte med glasur og bær.

     

     

    Bake med kefir

    Denne sjokoladekakerøren inneholder kefir, og det gir en ekstra saftig kake. Den kan bakes i hjerteform til noen du er glad i, men du kan også bake kaken i en springform på ca. 24 cm eller i en liten langpanne.

    Du kan også se flere suverende langpannekakeoppskrifter her!

    Kaken er pyntet med sjokoladeglasur. Del kaken i to og fyll med glasuren, eller smør sjokoladeglasuren på toppen av kaken. Stryk glasuren utover, og la den gjerne renne ned på sidene. Topp kaken med friske bær og sitronmelisse.

     

     

    Grunnoppskrift på sjokoladekake

     

    Dette trenger du:

     

    • 100 g smør

    • 3 egg

    • 300 g sukker

    • 4 dl kefir (eller kulturmelk)

    • 350 g hvetemel

    • 4 ss bakekakao

    • 2 ts natron

     

    Glasur:

    • 2,5 dl fløte

    • 250 g kokesjokolade

    • evt. 400-500 g melis

     

    Slik baker du kaken:

    1. Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett deretter smør og kefir. Rør lett sammen.

    2. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt blandingen inn i røren. Rør sammen.

    3. Kle bunnen av en springform med bakepapir og pensle smør rundt kantene av formen. Hell røren i formen.

    4. Stek kaken i en forvarmet ovn på varmluft 180 grader i ca. 45-50 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en kakenål eller fyrstikk i kaken. Det skal ikke henge igjen noe deig på fyrstikken når du trekker den ut.

     

    ekspertens tips til å lykkes med kakebaksten.

     

     

    Slik lager du glasuren:

    1. Varm fløten til kokepunktet.

    2. Hakk sjokoladen i små biter og ha den i den varme fløten. La sjokoladen ligge i fløten i noen minutter.

    3. Rør rundt til sjokoladen er smeltet. Sjokoladeglasuren er nå ganske flytende. Tilsett litt melis hvis du vil ha en tykkere krem, eller la den stå litt i kjøleskapet. Men ikke la den så for lenge, da vil den stivne.

     

     

    Slik baker du muffins

    Den samme røren kan også brukes til muffins, den gir ca. 25 stk.

     

    Slik gjør du det:

    1. Fyll muffinsformene 3/4 fulle og stek dem på 180 grader i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter.

    2. Sjekk om de er ferdig stekt ved å stikke en kakenål eller fyrstikk i en av muffinsene. Det skal ikke henge igjen noe deig på pinnen når du trekker den ut.

    3. Fyll glasuren i en engangssprøytepose, klipp av tuppen eller bruk en kaketip.

    4. Lag fine glasurtopper på muffinsene, og pynt med sjokoladehjerter eller kakestrøssel.