Digge langpannekaker
Tove Holter driver bloggen idefull.no. Hun slår et slag for den lettvinte, velsmakende og klassiske langpannekaka! Her er to av hennes favorittoppskrifter.
(Foto: Studio Oscar)
Guttas favoritt i langpanne
Guttas favoritt er mammas gulrotkake, som hun har laget til mange avslutninger. Ellers mener hun nesten alt kan brukes til å lage en langpannekake – til og med bløtkake!
– Noen vil kanskje si at bløtkake ikke passer, men hvorfor ikke lage sukkerbrødet i langpannen, dynke bunnen og toppe den med krem og bær, eller dele bunnen opp i to eller tre deler og stable delene oppå hverandre? foreslår hun.
– Jeg liker å lage kaker med smaker vi er glade i. Finn en kake du og familien liker og bruk den som grunnoppskrift. Tilsett smaker du og dine er begeistret for, og lag din egen versjon av den. Det kan bli mange spennende og gode kaker ut av dette, tipser Tove.
Har du også lyst til å bake andre kaker kan årets konditor gi deg sine beste tips som gjør at du lykkes med kakene - hver gang!
Her er to av Toves favoritter i langpannen:
(Foto: Idefull.no)
Gulrotkake som langpannekake
Du trenger:
-
5 egg
-
400 g sukker
-
2 toppede ts vaniljesukker
-
50 g creme fraiche
-
2 ts kanel
-
1 ts bakepulver
-
2 ts natron
-
350 g hvetemel
-
250 g smør smeltet
-
400 g revet gulrot
Topping:
-
150 g mykt smør
-
390 g melis
-
3 ts vaniljesukker
-
200 g Kavli magerost naturell
Slik gjør du:
-
Egg, sukker og vaniljesukker piskes til eggedosis.
-
Pisk inn creme fraiche.
-
Tilsett resten av det tørre vekselsvis med smeltet smør.
-
Tilsett revet gulrot til slutt.
-
Hell røren i en liten langpanne som er 27 x 38 cm. Bruk bakepapir i bunnen av formen. Kaken passer også til en rund form som er 24 cm i diameter.
-
Kaken stekes i ca. 40 minutter på 180 grader midt i ovnen.
-
Piske smør, melis og vaniljesukker godt. Ha i litt og litt av melisen mens du pisker.
-
Tilsetter smøreosten til slutt.
-
Sett kremen i kjøleskapet i ca. en time før du har den på kaka. Da blir den litt fastere i fisken.
(Foto: Idefull.no)
Ostekakebrownie som langpannekake
Du trenger:
Brownie
-
500 g smeltet smør
-
400 g 70% kokesjokolade
-
200 g lys kokesjokolade
-
frø fra 2 vaniljestenger
-
250 g brunt sukker
-
500 g hvitt sukker
-
10 egg
-
350 g mel
-
2 ts bakepulver
Ostemasse
-
3 egg
-
100 g sukker
-
2 ts vaniljesukker
-
400 g Philadelphia (romtemperert)
Slik gjør du:
Brownie
-
Smelt smøret i en kjele.
-
Ta kjelen av platen rør inn sjokoladen til den er smeltet.
-
Ha frøene fra vaniljestengene, brunt sukker og hvitt sukker i en bolle.
-
Hell oppi sjokoladesmøret og bland godt.
-
Ha deretter i ett og ett egg av gangen.
-
Tilsett mel og bakepulver.
Ostemasse
-
Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.
-
Tilsett den romtempererte kremosten og pisk godt.
-
Hell browniesrøren i en stor bakepapirkledd langpanne.
-
Lag små «hull» i røren ved å dra den litt til siden med en skje, for deretter å helle litt ostemasse oppi med en annen skje.
-
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 40 minutter.