For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Derfor elsker vi middag i ildfast form

    Har du en ildfast form, stekeovn og noen gode råvarer, har du snart en super hverdagsmiddag som nesten lager seg selv og gir minimalt med oppvask.

    Derfor elsker vi middag i ildfast form

    Det fine med ovnsmiddager er at du kan forberede alt på forhånd. Har du gjester lager maten lage seg selv i stekeovnen, og du er fri til å hygge deg. Og ikke minst er det lettvint når du egentlig ikke har tid til å lage middag!

    Lag middag mens du gjør andre ting

    –  Før trening lager jeg alt klart i en ildfast form og setter formen i kjøleskapet. Når jeg kommer hjem, setter jeg maten inn i ovnen og går og dusjer – så er den klar når jeg er ferdig.

    Kokk Markus Storm Dalseg er matfaglig ansvarlig for De 3 Stuer, og han synes ovnen er perfekt når du har dårlig tid. 

    👇Få med deg kokkens tips til å rengjøre den ildfaste formen nederst i saken!👇

    LES OGSÅ: Hvilke kjeler trenger du egentlig på kjøkkenet?


    GOD KVALITET: Spiis-serien fra Coop har alt du trenger av kjøkkenutstyr i lekkert design. 

    Derfor er middag i ildfast form så smart

    Det er ikke bare når det skal gå kjapt at det er lurt med ovnsbakte retter.

    – Hvis du skal ha gjester en fredag kveld, kan du brune et kjøttstykke på stekepannen og marinere det kvelden i forveien. Sett det i stekeovnen om morgenen før du går, tipser kokken.

    Vi snakker selvsagt om å ha ovnen på lav varme. 

    – Om du ønsker at kjøttet skal ha en kjernetemperatur på for eksempel 53 ˚C, setter du ovnen på samme temperatur. La stå og langsteke hele dagen mens du er på jobb, sier Storm Dalseg.

    Har du god tid, anbefaler han å brasere hele gryter med kjøtt, kraft og grønnsaker. Å brasere betyr å brune kjøtt for så å la det stå og putre under lokk i stekeovnen til det er mørt som smør.

    Har du litt dårligere tid, er ovnsbakt kylling eller fisk perfekt. Kokken er glad i asiatisk, her er en vri:

    🍗 Ovnsbakte asiatiske kyllinglår 🍗

    DU TRENGER (til 4 personer):
    8 kyllinglår
    3 store søtpoteter

    Honning og soya-marinade:
    4 fedd hvitløk
    3 ss ingefær, revet
    Zest av to lime (skallet finrevet)
    3-4 skjeer honning, gjerne norsk lynghonning
    2 grønne chilier, finhakket
    1 dl soyasaus
    Nøytral olje
    Salt og pepper

    Topping:
    Frisk koriander
    Kokosflak
    Chili

    SLIK GJØR DU: 

    1. Ha alle ingrediensene til marinaden i en flat skål og vend kyllinglårene. Mariner gjerne i kjøleskapet natta over for best resultat (kan også marineres samme dag).  

    2. Skrell søtpotetene og skjær dem i ganske små biter.

    3. Legg dem i bunnen av en langpanne (med kant). Ha på litt olje, salt og pepper.

    4. Legg de marinerte kyllinglårene over og hell på resten av marinaden.

    5. Forhåndsvarm stekeovnen til 160 ˚C og stek først i 20-25 minutter. Skru opp til 190  ˚C de siste 10 minuttene for å få en fin stekeskorpe på kyllingen. Sjekk at kyllingen er gjennomstekt.

    6. Ta ut og la kyllingen hvile mens du moser søtpotetene med en stavmikser. Spe med juicen fra kyllingen i mosen. Ha gjerne i litt limesaft.

    7. Server med frisk, hakket koriander, kokosflak og chili. 

    🥘MIDDAGSTIPS: 5 middager med kjøttdeig 🥘


    NÅR ALT ER SPIST: Det blir kanskje ikke mye oppvask av ovnsmiddag, men formen kan være en utfordring å få ren. Da gjelder det å kunne triksene! FOTO: ISTOCK

    Kokkens tips: Slik rengjør du ildfast form

    – Jeg bruker grillrens for å få bort brent mat i ildfast form, gjerne en som ikke avgir noen gasser. Bløtlegg i noen timer før du skrubber. For et mer miljøvennlig alternativ kan du også bruke bakepulver. Zalo og godt med varmt vann løser også opp fett og er effektivt hvis du lar det stå en stund, sier Markus Storm Dalseg.

    LES OGSÅ: Slik bruker du en slow cooker