Vegetarlasagne

    Kjempegodt. Kjempepopulært. Denne vegetarlasagnen går rett hjem hos alle!

    Kjempegodt. Kjempepopulært. Denne vegetarlasagnen går rett hjem hos alle! Lasagne kan lett fryses ned og spares til senere. Et lurt triks når du skal varme lasagne i ovn, er å ha litt vann i bunnen av formen og dekke med folie. Varmes på 200 °C i ca. 20 minutter, eller til lasagnen er gjennomvarm. 

    Totaltid 50 minutter. 4 porsjoner

    Ingredienser:

    • 1 løk

    • 2 hvitløksfedd

    • 2 gulrøtter

    • 1 squash

    • 1 rød paprika

    • 1 ss olje, til steking

    • 2 boks hakkede tomater

    • 2 dl lettrømme

    • 0,5 ts salt

    • 0,5 ts pepper

    • Ca. 12 lasagneplater

    • 200 g fersk spinat

    • 3 dl revet ost


    Slik lager du vegetarlasagne

    1. Sett på stekeovnen på 175 °C og finn fram en ildfast form.

    2. Hakk løk og hvitløk og skjær gulrot, squash og paprika i skiver eller terninger. Stek løk og grønnsaker i olje i en kjele i et par minutter. Ha over hakkede tomater og kok i 5 minutter. Vend inn rømme og krydre med salt og pepper.

    3. Legg saus og lasagneplater lagvis med spinat innimellom lagene i formen. Ha til slutt revet ost over.

    4. Stek lasagnen nederst i ovn ved i ca. 35 minutter, eller til den har en pen farge og pastaen er ferdig.

    5. Server gjerne vegetarlasagnen med en blandet salat og hvitløksbaguetter.

     

    Visste du dette?

    Lasagne er et flertallsord på italiensk og uttales ”lasánje”. Hvis du sier ”lasánj” (altså uten E-en til slutt) snakker du bare om én pastaplate.