Burger på 30 minutter

    Har du dårlig tid, litt tid eller tid til overs? Her finner du en burgeroppskrift som passer – uansett hvor travelt du har det.

    Burger på 30 minutter

    Sommer betyr grilling, og en saftig burger slår an hos de fleste. Avhengig av hvor du legger lista, kan den være både kjapp hverdagsmiddag og nydelig festmat. Her får du tre forskjellige burgeroppskrifter med vidt forskjellig ambisjonsnivå. Det de har til felles, er at alle smaker fantastisk!

    Først er det tid for burger. Disse er dobbelt så store som smashburgerne, så vi håper dere er sultne!

    Ingredienser:

    • 800 g kjøttdeig
    • 2 ts salt
    • 1 ts nykvernet pepper
    • 4 skiver cheddar eller annen ost

    Slik gjør du:

    1. Legg kjøttdeigen i en stor bolle. Salte og pepre. Bland sammen.
    2. Del kjøttet i 4 like store deler, og form dem til burgere. Bruk tommelen til å lage en liten fordypning midt i burgeren. Dette gjør at den ikke trekker seg sammen like mye under steking.
    3. Sørg for at det er god varme på grillen. Legg burgerne på, og la dem ligge helt i fred i 3–4 minutter, slik at du får en god stekeskorpe.
    4. Snu burgerne og legg på ost. La burgerne steke videre i 3–4 minutter, til kjøttet er gjennomstekt og osten er smeltet.
    5. Server burgerne med godt brød, syltet rødløk, hjemmelaget dressing og annen topping du liker!

    Tips: Det kan være lurt å pensle litt olje på grillristen før du legger burgerne på, så slipper du at burgerne setter seg fast.

    Syltet rødløk

    Om du har en halvtime til overs, kan du gjerne legge litt ekstra kjærlighet i tilbehøret. Syltet rødløk er lett å lage, og sødmen og syrligheten passer godt til burgerne. Du kan gjerne lage litt ekstra når du først er i gang. Løken holder seg fint i tett glass i kjøeskapet i et par uker, og passer godt til for eksempel taco, fisk og kjøttgryter.

    Ingredienser:

    • 2 rødløk
    • 1 dl eddik
    • 1 dl vann
    • 1 dl sukker

    Slik gjør du: 

    1. Skjær løken i tynne skiver og ha den i et syltetøyglass eller en annen beholder som tåler varme.
    2. Kok opp syltelaken og pass på at alt sukkeret er oppløst.
    3. Hell laken over i glasset og la løken godgjøre seg mens du lager resten av maten.

    Tips: Tilsett gjerne ekstra smak i syltelaken, som for eksempel hele hvitløksfedd, pepperkorn eller skiver av fersk ingefær.

    Burgerdressing

    Burgerdressing er også lett å lage selv. Her får du en enkel oppskrift på hjemmelaget thousand island. Om du vil ha en litt friskere variant, kan du prøve å bytte ut deler av majonesen med gresk yoghurt.

    Ingredienser:

    • 185 gram majones
    • 4 ss ketchup
    • 2 ss sylteagurk
    • 1 fedd hvitløk
    • 1 ts hvitvinseddik

    Slik gjør du: 

    • Finhakk sylteagurk, og finhakk eller press hvitløksfeddet.
    • Rør ingrediensene sammen, og så er det klart!