Deilig, hjemmelaget fiskegrateng

    Alt blir godt i form! Fiskegrateng kan du lage ferdig kvelden før og sette i stekeovnen når du kommer hjem fra jobb.

    Å lage mat i form er både en enkel og sunn måte å tilberede middagen på.

    Ta det du har i kjøleskapet, legg det i en ildfast form, og la stekeovnen gjøre resten av jobben. Maten er klar til å serveres rett fra ovnen og du blir kvitt rester.

    Det meste kan lages i form og trenger ikke kreve så mye jobb. Fiskegrateng kan for eksempel serveres med det tilbehøret man liker - som ris, potet eller en salat. Dette er smakfull og sunn hverdagsmat, og tilberedningsmåten gjør at næringsstoffene i råvarene blir tatt vare på.

    Her kommer oppskrift på en deilig fiskegrateng både store og små vil elske. Fiskegrateng kan du også fryse til en annen anledning. Sjekk hvilke andre middager som egner seg for frysing!

    Flere tips til mat i form finner du under oppskriften!

    Oppskrift på hjemmelaget fiskegrateng

    Hjemmelaget fiskegrateng er middag til hele familien. Oppskriften er beregnet til ca. 6 personer. Fersk fisk anbefales til denne retten.

    Dette trenger du:

    • 600 gram torskefilet eller sei

    • 1,3 dl makaroni

    • 2 sjalottløk

    • 4 ss meierismør

    • 5 ss hvetemel

    • 5 dl melk

    • 4 egg

    • 1 ts salt

    • 1/2 ts muskat

    • 1 dl knust kavring eller griljermel

    Slik gjør du:

    1. Lag hvit saus: Smelt smør og ha i finhakket sjalottløk og mel. Rør godt før du sper med melken. Kok opp og la den putre i minst 10 minutter - rør jevnlig. Tilsett muskat og smak til med salt.

    2. Kok makaroni.

    3. Del fisken i terninger.

    4. Skill eggeplommen og eggehviten. Rør eggeplommene lett sammen og rør dem inn i den hvite sausen.

    5. Bland ferdig kokt makaroni og fisken som er delt i terninger i den hvite sausen.

    6. Pisk eggehvitene stive og vend det forsiktig inn i den hvite sausen.

    7. Legg alt over i en ildfast form. Strø over knust kavring eller griljermel.

    8. Stek i en forvarmet ovn på 160 grader i ca. 40 minutter.

     

    Smarte tips til mat i form

    Bruk det du har av grønnsaker i skap og skuffer. Det er en genial måte å bruke opp rester på.

    Legg proteinrik mat som som fisk, kylling, kjøttdeig, pølse eller bønner/linser sammen med grønnsakene.

    Ha i enten hakkede tomater, hvit saus eller et godt dryss olivenolje. Ha også gjerne i friske urter og krydder i formen. Bruk smaker du og familien liker.

    Stek i ovnen - steketid varierer fra steikeovn og hvilke råvarer som brukes.

    Når steketiden er ferdig kan man ta ut formen og legge på ost. Sett formen inn i ovnen til osten er smeltet og er gyllen.

    Har du lyst på variasjon, men fortsatt lage en enkel middag, kan du prøve å lage suppe i blenderen!

    Klassiske retter i form

    • Pølse i form med pasta og saus

    • Lasagne

    • Makaroni og ost

    • Fisk og grønnsaker i form

    • Fiskegrateng