Eplemuffins med salt karamell
Saftige, gode eplemuffins med kanel og kardemomme. Hele huset vil dufte himmelsk mens disse stekes i ovnen. Drypp over masse salt karamell når de kommer ut av ovnen. Det tar disse muffinsene til helt nye høyder.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/2020/idagran_april_eplemuffins.jpg?ref=02D1BED623)
Saftige, gode eplemuffins med kanel og kardemomme. Hele huset vil dufte himmelsk mens disse stekes i ovnen. Drypp over masse salt karamell når de kommer ut av ovnen. Det tar disse muffinsene til helt nye høyder.
9 muffins
45 minutter
Gluten
Ingredienser salt karamell:
- 100 g sukker
- 3 ss vann
- 1 stor ss smør
- 1 dl kremfløte
- 1/2 ts salt
Ingredienser eplemuffins:
- 100 g romtemperert smør
- 100 g sukker
- 2 egg
- 150 g hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 2 ss rømme
- 0.5 dl melk
- 1 eple
Slik gjør du:
- Start med å lage karamellen.
- Rør sammen vann og sukker i en liten kjele. Kok opp på høy varme uten å røre. Trekk kjelen av varmen når sukker/vann har fått god, gyllen farge. Rør inn smør.
- Rør så inn fløte, litt av gangen. Sett karamellen tilbake på varmen og la småkoke i 2 minutter.
- Rør inn salt. Sett til side.
- Forvarm ovnen til 175 grader. Sett frem et muffinsbrett med papirformer nedi.
- Pisk sammen romtemperert smør og sukker til det er hvitt og luftig, ca. 5-6 minutter på høy hastighet.
- Tilsett ett egg av gangen og pisk litt til.
- Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt, kardemomme, kanel og vaniljesukker og pisk det inn sammen med rømme og melk.
- Skjær eplet (uten å skrelle det) i tynne skiver og fordel skivene ned i deigen i hver form.
- Dryss over med litt kanel og kardemomme.
- Stek på 175 grader i 15 minutter, eller til muffinsene er gjennomstekt.
- Avkjøl på rist.
- Drypp over karamell og spis.