Luftig melkebrød
1 brød / Gluten / Vegetar / 3 timer
INGREDIENSER:
Jevning:
- 125 g vann
- 25 g hvetemel
Deig:
- 300 g hvetemel
- 30 g sukker
- ½ pakke tørgjær
- 1 ts salt
- 1 egg
- 0.5 dl kremfløte
- 1.2 dl melk
- 1 egg til pensling
FREMGANGSMÅTE:
- Rør sammen 125 g vann og 25 g hvetemel i en kjele. Varm opp og småkok mens du visper i 1 minutt. Sett til side og avkjøl til romtemperatur.
- Ha hvetemel, sukker, gjær, salt, egg, kremfløte og melk i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok. Ha også i den avkjølte jevningen.
- Elt alt i 10 minutter før du har deigen i en bolle. Hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i tre og form 3 runde boller. Er deigen veldig klissete så bruk litt mer mel, men så lite som mulig.
- Legg bollene i en brødform/formkakeform og hev dem i ca 45 minutter.
- Pensle dem med egg og stek dem på 180 grader i 23-25 minutter.
- Spis dem samme dag, gjerne med smør på.