Kjøttpudding
Hjemmelaget kjøttpudding er kjempegodt og overraskende enkelt å lage! Kjøttpudding kan varieres i det uendelige og passer til alt av grønnsaker - og er perfekt også å bruke på brødskiva!
Hjemmelaget kjøttpudding er kjempegodt og overraskende enkelt å lage! Kjøttpudding kan varieres i det uendelige og passer til alt av grønnsaker - og er perfekt på brødskiva også! Kjøttpudding smaker kjempegodt sammen med kålstuing, som du lager på få minutter ved å blande lettkokt hodekål med hvit saus.
Oppskrift på hjemmelaget kjøttpudding
Totaltid 50 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
-
1 løk
-
½ dl strøkavring
-
2 dl melk
-
2 egg
-
400 g karbonadedeig
-
400 g svinekjøttdeig
-
1 ts salt
-
1 ts pepper
-
2 ts provencekrydder
-
2 pakker bacon
-
10 blader salvie eller rosmarin (kan sløyfes)
Slik lager du hjemmelaget kjøttpudding
-
Hakk løken og ha den i en bolle sammen med strøkavring, melk og egg. Pisk sammen og la det svelle i 2 minutter. Tilsett kjøtt, salt, pepper og provencekrydder, og arbeid det sammen til en jevn fase. Bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok.
-
Form kjøttdeigen til et brød i en smurt ildfast form. Legg bacon over kjøttpuddingen. Ha gjerne frisk salvie eller rosmarin mellom baconet og kjøttet.
-
Stek kjøttpuddingen midt i ovnen ved 175 °C i ca 40 minutter, eller til den er gjennomstekt og baconet er sprøtt.
-
Servér med kokte poteter, brun saus, grønnsaker og tyttebær. Ha gjerne hakkede grønnsaker i puddingen, det gir god smak og saftighet.
Visste du dette?
Før 1950-tallet hadde man bare fersk kjøttdeig under slakting, og det foregikk som oftest bare på høsten. I dag har vi det året rundt.