Tex mex taco med biff og mangosalat
Obs har et stort utvalg meksikanske varer, og i denne oppskriften har vi brukt et par gøyale sauser i dressingen eller som topping. Det gjør tacoen helt sjukt digg!! En smaksbombe med både friske smaker, litt sterkt og syrlig.
Obs har et stort utvalg meksikanske varer, og i denne oppskriften har vi brukt et par gøyale sauser i dressingen eller som topping. Det gjør tacoen helt sjukt digg!! En smaksbombe med både friske smaker, litt sterkt og syrlig.
3-4 personer / 40 min / med gluten eller glutenfri
Bruk gjerne glutenfrie tacolefser hvis du har glutenallergi.
INGREDIENSER:
- 350 g mørbrad
- Salt og pepper
Hot rømmedressing:
- ½ boks rømme
- 1 ts hot chili sauce sriracha
Mangosalat:
- 1 mango
- 1 boks mais
- 1 neve koriander
- 1 neve mynte
- Saft fra 1 lime
- 1 klype salt
Ekstra:
- 3 ss jasminris
- Tortilla lefser
- 1 rød chili
- Peach & chili salsa
FREMGANGSMÅTE:
- Salt og pepre biffen godt. Varm en stekepanne med litt olje på høy varme. Legg biffen i og brun den på alle sider.
- Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek det videre i ovnen på 200 grader til kjøttet når en kjernetemperatur på 58 grader. Det vil gi et rosa kjøtt. La kjøttet hvile mens du tilbereder resten.
- Lag mangosalaten ved å skjære mangoen i små terninger. Hakk opp urtene og rør dem inn sammen med limesaft, mais og salt.
- Lag hot rømmedressing ved å røre sammen rømme og hot chili sauce srirache.
- Server taco med rømmedressing, biff skåret i tynne skiver, mangosalat, litt finhakket chili og peach & chili salsa.
- Som et ekstra tips er det skikkelig godt å pannesteke jasminris i en tørr panne til den får en nøttebrun farge. Dryss dette over tacoen til slutt for å få litt krønsj.