Tex mex taco med biff og mangosalat

    Obs har et stort utvalg meksikanske varer, og i denne oppskriften har vi brukt et par gøyale sauser i dressingen eller som topping. Det gjør tacoen helt sjukt digg!! En smaksbombe med både friske smaker, litt sterkt og syrlig.

    Obs har et stort utvalg meksikanske varer, og i denne oppskriften har vi brukt et par gøyale sauser i dressingen eller som topping. Det gjør tacoen helt sjukt digg!! En smaksbombe med både friske smaker, litt sterkt og syrlig.

    3-4 personer / 40 min / med gluten eller glutenfri

    Bruk gjerne glutenfrie tacolefser hvis du har glutenallergi.

    INGREDIENSER:

    • 350 g mørbrad
    • Salt og pepper

    Hot rømmedressing:

    • ½ boks rømme
    • 1 ts hot chili sauce sriracha

    Mangosalat:

    • 1 mango
    • 1 boks mais
    • 1 neve koriander
    • 1 neve mynte
    • Saft fra 1 lime
    • 1 klype salt

    Ekstra:

    • 3 ss jasminris
    • Tortilla lefser
    • 1 rød chili
    • Peach & chili salsa

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Salt og pepre biffen godt. Varm en stekepanne med litt olje på høy varme. Legg biffen i og brun den på alle sider.
    2. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek det videre i ovnen på 200 grader til kjøttet når en kjernetemperatur på 58 grader. Det vil gi et rosa kjøtt. La kjøttet hvile mens du tilbereder resten.
    3. Lag mangosalaten ved å skjære mangoen i små terninger. Hakk opp urtene og rør dem inn sammen med limesaft, mais og salt.
    4. Lag hot rømmedressing ved å røre sammen rømme og hot chili sauce srirache.
    5. Server taco med rømmedressing, biff skåret i tynne skiver, mangosalat, litt finhakket chili og peach & chili salsa.
    6. Som et ekstra tips er det skikkelig godt å pannesteke jasminris i en tørr panne til den får en nøttebrun farge. Dryss dette over tacoen til slutt for å få litt krønsj.