Tex mex taco med biff og mangosalat

    Obs har et stort utvalg meksikanske varer, og i denne oppskriften har vi brukt et par gøyale sauser i dressingen eller som topping. Det gjør tacoen helt sjukt digg!! En smaksbombe med både friske smaker, litt sterkt og syrlig.

    Tex mex taco med biff og mangosalat

    Obs har et stort utvalg meksikanske varer, og i denne oppskriften har vi brukt et par gøyale sauser i dressingen eller som topping. Det gjør tacoen helt sjukt digg!! En smaksbombe med både friske smaker, litt sterkt og syrlig.

    3-4 personer / 40 min / med gluten eller glutenfri

    Bruk gjerne glutenfrie tacolefser hvis du har glutenallergi.

    INGREDIENSER:

    • 350 g mørbrad
    • Salt og pepper

    Hot rømmedressing:

    • ½ boks rømme
    • 1 ts hot chili sauce sriracha

    Mangosalat:

    • 1 mango
    • 1 boks mais
    • 1 neve koriander
    • 1 neve mynte
    • Saft fra 1 lime
    • 1 klype salt

    Ekstra:

    • 3 ss jasminris
    • Tortilla lefser
    • 1 rød chili
    • Peach & chili salsa

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Salt og pepre biffen godt. Varm en stekepanne med litt olje på høy varme. Legg biffen i og brun den på alle sider.
    2. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek det videre i ovnen på 200 grader til kjøttet når en kjernetemperatur på 58 grader. Det vil gi et rosa kjøtt. La kjøttet hvile mens du tilbereder resten.
    3. Lag mangosalaten ved å skjære mangoen i små terninger. Hakk opp urtene og rør dem inn sammen med limesaft, mais og salt.
    4. Lag hot rømmedressing ved å røre sammen rømme og hot chili sauce srirache.
    5. Server taco med rømmedressing, biff skåret i tynne skiver, mangosalat, litt finhakket chili og peach & chili salsa.
    6. Som et ekstra tips er det skikkelig godt å pannesteke jasminris i en tørr panne til den får en nøttebrun farge. Dryss dette over tacoen til slutt for å få litt krønsj.