Taco med kylling, syltet løk, mango og avokado
Taco med kylling, syltet løk, mango og avokado er en supergod lørdagsrett.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/2020/idagran_mars_tacomedkylling.jpg?ref=CE396F17F7)
Taco med kylling, syltet løk, mango og avokado er en supergod lørdagsrett som selvfølgelig passer når som helst i helgen.
4 pers
45 min
Kylling:
- 2 kyllingfileter med skinn
- 2 klyper salt
- 2 klyper pepper
- 2 ss olje
Syltet løk
- 1 dl hvitvinseddik
- 1.5 ss sukker
- 0.5 dl vann
- 1 klype salt
- 1 rødløk
Tilbehør
- 4 tortillalefser/skjell
- 1 mango
- 1 avokado
- 1 neve koriander
- 1 boks mais
- saft fra 1 lime
- 1 neve salat
- 1/2 boks creme fraiche
- 2 ts sterk chilisaus
- lime
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Skjær løken i så tynne skiver du klarer og sett til side. Kok opp eddik, vann, salt og sukker i en liten kjele. Ha i løken og la koke i 30 sekunder før du trekker kjelen av platen og lar den syltede løken avkjøle seg.
-
Salt og pepre kyllingfiletene. Varm opp olje i en panne på medium/høy varme. Stek kyllingfiletene med skinnsiden ned i 5 minutter eller til skinnet er gyllent. Snu filetene og stek dem i 1 minutt på den andre siden før du setter stekepannen inn i ovnen. Stek kyllingene i ca. 10-13 minutter. Ta kyllingen ut av ovnen og la dem hvile på kjøkkenbenken mens du gjør klart resten.
-
Skjær mango og avokado i terninger. Rør inn hakket koriander og mais. Klem over litt limesaft og rør inn litt salt.
-
Rør sammen creme fraiche og sterk chilisaus. Varm opp tortillalefsene og smør dressingen på. Skjær kyllingen opp i skiver og legg dem på. Ha så på salat, syltet rødløk og grønnsaker. Topp gjerne det hele med litt ekstra dressing og en skvis med limejuice.