Slik gjør du tacoen sunnere
Her er 10 enkle triks som gjør at du kan ha tacofest med god samvittighet!
Alle elsker taco! Men du behøver ikke vente til fredagen for å nyte saftig kjøtt, fyrrig krydder, knasende friske grønnsaker, myke lefser eller sprø skjell!
Hvis du velger riktig tortilla, kjøtt og rømme og øker mengden grønnsaker, får du en sunnere taco. På den måten kan det bli tacofest flere ganger i uka uten antydning til dårlig samvittighet! Høres ut som en god idé, ikke sant?
Her kommer de enkle triksene og oppskrifter på digg salsa og guacamole.
10 sunne tacotips!
Her er ti enkle tips som gjør at du kan spise supergod taco med verdens beste samvittighet:
-
Velg fullkornlefser til tacoen i stedet for friterte skjell. I fullkornlefsene er det mer fiber og mindre fett.
-
Velg kesam i stedet for rømme - det er et magrere alternativ.
-
Velg karbonadedeig i stedet for kjøttdeig til taco - det inneholder mindre fett.
-
Hvis du ønsker et enda sunnere alternativ kan du blande inn brune bønner eller linser sammen med karbonadedeigen.
-
Et vegetariansk alternativ er å bytte ut alt kjøttet med bønner. Bønnene varmes opp før servering.
-
Med hjemmelaget salsa og guacamole til tacoen får du økt sunnhetsfaktoren ytterligere. Avokado er blant annet en god kilde til sunt fett, folat og vitamin C.
-
Velg det du liker av grønnsaker å servere til tacoen.
-
Bytt ut salat med spinat.
-
Smaksett med friske urter.
-
Lag ditt eget tacokrydder.
Oppskrift på salsa til taco
Du trenger:
-
4 plommetomater
-
1 bunt koriander, grovhakket
-
1 rødløk, finhakket
-
2 fedd hvitløk, finhakket
-
1 rød chili, finhakket
-
1 lime
-
maldonsalt
Slik gjør du:
-
Del tomatene i to og ta ut frøene med en skje. Hakk tomatene i terninger.
-
Bland tomatterningene med finhakket løk, hvitløk, og chili uten frø (la frøene være i hvis du ønsker den sterk). Bland i koriander, og press over saften av en lime. Smak til med salt.
-
La stå i minst 15 minutter før servering.
Salsaen er holdbar så lenge den får stå i kjøleskapet.
Oppskrift på guacamole til taco
Du trenger:
-
3 avokadoer
-
1 rød chili, finhakket
-
2 fedd hvitløk, finhakket
-
1 bunt koriander, grovhakket
-
1 lime
-
1 plommetomat
-
maldonsalt
Slik gjør du:
-
Del avokadoen i to og ta ut steinen. Ta ut avokadokjøttet med en skje, del det i biter og legg dem i en skål. Mos avokadoen med en gaffel eller bruk morter.
-
Del tomatene i to og ta ut frøene med en skje. Del tomatkjøttet i små terninger og bland tomatterningene med avokadoen.
-
Bland i de øvrige ingrediensene (ta bort frøene fra chilien for en mildere utgave). Press over saften fra en lime. Smak til med salt.