Kylling Tex-Mex med avocadokrem
Mariner kyllingfilet i tacokrydder. Ha kyllingen i et pitabrød sammen med ost og tomater og stek det i et toastjern så osten smelter. Serverer med avokadokrem og litt rømme.
Denne middagen er bare så utrolig god! Vi er alle vant med den klassiske fredagstacoen, men man kan alltid gjøre noen små endringer på den. Her har vi brukt kyllingfilet som marineres i tacokrydder. Det hele går i et pitabrød sammen med ost og tomater. Så er det bare å bruke et toastjern for å få det hele smeltet og ekstra godt. Serverer avokadokrem og gjerne litt rømme ved siden av.
6 pitas / Glutenfri (bruk glutenfrie pitabrød) / 40 min
INGREDIENSER
Kylling :
- 400 g kyllingfilet
- 1 pose tacokrydder
- 3 ss olje
- 2 ss olje til steking
- 1 dl vann
Avokadokrem :
- 2 modne avokadoer
- Saft fra 1 lime
- 2 gode klyper salt
- 1 hvitløksfedd
Ekstra :
- 6 pitabrød
- 300 g revet mozzarella/cheddarmix
- 2 tomater
- 1 neve granateplekjerner
- 1 neve koriander
- rømme
FREMGANGSMÅTE :
- Lag avokadokrem ved å ha avokado, limesaft, salt og hvitløk i en liten blender eller bruk en stavmikser. Miks til du har en jevn krem. Du kan også bruke en gaffel til å mose avokadoene og røre resten inn.
- Ha avokadokremen i en skål og hell over litt granateplekjerner og litt koriander.
- Skjær kyllingen i biter og hell i tacokrydder og olje. Bland det godt sammen.
- Varm olje i en panne og stek kyllingen til den er gjennomstekt, men ikke tørr.
- Skjær pitabrødene i to og legg litt ost på bunnen, ha på tynne tomatskiver, litt kylling og enda litt mer ost. Legg på toppen og grill dem i et toastjern.
- Spis med en gang så de er varme. Du kan godt skjære dem i fire deler som du kan dyppe i avokadokrem og rømme. Strø gjerne koriander over og litt mer granateple.