Taco med sopp og guacamole
Taco kan lages i mange forskjellige varianter og smaker. Har du smakt taco med portebellosopp? Det er utrolig godt.
Taco kan varieres i det uendelige. Har du smakt taco med portobellosopp? Det er utrolig godt! Denne oppskriften fungerer også utmerket med sjampinjong eller aromasopp.
4 personer
Vegetar
Glutenfri (bruk glutenfrie lomper)
30 min
Ingredienser:
Sopp
- 2 portobellosopp
- 2 ss olje
- 2 ss smør
- 2 hvitløksfedd
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- ½ pose tacopulver
- 0.75 dl vann
- Skall fra ½ lime
- Saft fra ½ lime
Guacamole
- 2 modne avokadoer
- Saft fra 1 lime
- ½ ts revet fersk ingefær
- 1 klype salt
Til servering:
- Tacolomper
- 1 mango
- 1 chili
- Rømme
- Koriander/basilikum
Slik gjør du:
- For å lage tacosoppen kan du skjære portobellosoppe i biter. Varm olje og smør i en stekepanne og stek soppen til den er myk, ca 7 minutter på medium/høy varme.
- Ha i presset hvitløk, salt og pepper. Stek i 1 minutt før du har i tacokrydder og vann. Stek på høy varme til vannet har kokt inn. Riv i limeskall og press i limesaft.
- Lag guacamolen ved å mose sammen avokado, limesaft, salt og revet fersk ingefær.
- Server tacoen med sopp, guacamole, tacolomper, mango i terninger, finhakket chili, rømme og koriander/basilikum.