Bakt søtpotet med tacokjøtt, tomatsalsa og avokadokrem
Det er alltid gøy å gjøre en vri på den klassiske tacoen. Dette er en kjempegod middag som både er sunn og smakfull. Her har vi brukt søtpotet i stedet for tacolefser.
Det er alltid gøy å gjøre en vri på den klassiske tacoen. Dette er en kjempegod middag som både er sunn og smakfull. Her har vi brukt søtpotet i stedet for tacolefser.
4 personer
Glutenfri
60 min
Ingredienser:
- 4 søtpoteter á 350 g
- 400 g kjøttdeig
- 2 ss olje til steking
- 1 pose tacokrydder
Tomatsalsa:
- 15 cherrytomater
- ½ rødløk
- 1 neve mynte eller koriander
- 2 ss sitronsaft
- 2 klyper salt
Avokadokrem:
- 2 avokadoer
- 2 ss rømme
- ½ lime
- 1 klype salt
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 220 grader over/undervarme.
- Stikk små hull i søtpotetene med en skarp kniv før du legger dem i ovnen og steker dem i ca 50 minutter.
- Mens søtpotetene steker kan du lage tomatsalsa. Skjær tomatene i to og bland dem sammen med finhakket løk, hakket mynte, sitronsaft og salt.
- For å lage avokadokrem kan du ha alle ingrediensene i en beholder og stavmikse det sammen til en krem.
- Varm 2 ss olje i en panne og stek kjøttdeigen, ha i tacokrydder og vann etter pakkens anvisning.
- Lag et snitt i søtpotetene og skrap løs kjøttet. Fyll dem med tomatsalsa, tacokjøttdeig og avokadokrem.